PERILS, Türkiye’yi yakından ilgilendiren veri tabanını yayınladı

Zürih merkezli afet sigortası veri sağlayıcısı PERILS, Industry Exposure Database’i (IED) yayınladı. Rapor, Avustralya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Fransa, Almanya, İrlanda, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, İsveç, İsviçre, Türkiye ve Birleşik Kralık’ta doğal tehlikelere maruz kalan sigortalı emlak piyasası meblağları hakkında bilgi içeriyor.

Avustralya için, motorlu iş kolu için IED de ilk kez güncellendi.

PERILS’in Kanadalı yan kuruluşu CatIQ tarafından derlenen Kanada için IED 2021, Nisan ayı sonunda piyasaya sürülecek. Ayrıca veri tabanı, yakın zamanda ilk kez yayımlanan Endonezya, Filipinler ve Tayland için IED’leri içeriyor.

Rapor, yaklaşık 120 milyar ABD doları prim hacmini temsil eden 87 trilyon ABD doları tutarındaki doğal tehlikeye maruz kalan sigorta bedelleri hakkında bilgi sağlıyor.

Veritabanındaki en büyük risk, bu yılın başından itibaren 61,6 trilyon Euro sigortalı mülk değeriyle Avrupa’da şiddetli fırtınalar oldu. Bu, COVID-19 nedeniyle birçok ülkedeki durgunluğun etkisine rağmen, sigortalı mülk varlıklarında yıllık% 3,0’lık (sabit döviz kurlarında% 4,0) istikrarlı bir büyümeyi temsil ediyor.

Rapora göre, benzer bir durum, sigortalı mülk varlıklarındaki büyümenin GSYİH büyümesini geride bıraktığı Avustralya, Yeni Zelanda, İtalya ve Türkiye’de de gözlemlenebiliyor.

PERILS CEO’su Luzi Hitz, “Her yıl, her ülkedeki sigortacıların nazikçe sağladığı güncellenmiş meblağ sigortalı verileri kullanarak piyasa risk portföylerini yeniden üretiyoruz. Piyasada bulunan en güncel IED’lerin ortaya çıkmasıyla sonuçlanan büyük bir girişimdir. Verilerini sağlayarak bizi destekleyen şirketlere son derece müteşekkiriz. Onların desteği olmadan güvenilir IED’ler olmazdı.” dedi.