İtalyan dev Generali’de hissedarlar arası gerginlik

Konuyla ilgili üç kaynak, Generali’nin önde gelen yatırımcısı Francesco Gaetano Caltagirone‘nin, işadamının hissedarlar arasındaki güç dengesinden memnun olmaması gerekçesiyle bugünkü Genel Kuruluna katılmayacağını ifade ettiler.

Kaynaklar Reuters’e verdiği demeçte, İtalya’nın en büyük sigortacısında yatırımcılar arasındaki gerginlikler kapalı kapılar ardında kaynıyor, ancak bu durumun Generali’nin önümüzdeki yıl ilkbaharda yeni bir yönetim kurulu atamak için aylar sürecek bir süreci başlatmasıyla daha da artması bekleniyor.

İmparatorluğu inşaattan yayıncılığa kadar uzanan Caltagirone, kısa süre önce Generali hissesini artırırken, aynı zamanda en büyük yatırımcısı Mediobanca’da bir holding kurdu. Mediobanca % 12,9 hisse ile Generali’nin lider hissedarı olurken, onu % 5,6 ile Caltagirone izliyor.

Kaynaklar, Caltagirone’nın bugünkü yıllık genel kurul toplantısına katılmayarak, Generali’deki mevcut hissedar durumundan memnun olmadığını ve stratejik kararlar üzerinde daha fazla söz sahibi olmak istediği mesajı verdmek istediğini belirtiyorlar.

Kaynaklara göre, hem Caltagirone hem de Generali’nin % 4,8 hissesiyle en büyük üçüncü yatırımcısı ve Mediobanca’daki en büyük tek hissedar olan Leonardo Del Vecchio da Generali’nin geçtiğimiz yılki stratejik hamlelerinden bazılarını eleştirmişlerdi.

Bununla birlikte, Del Vecchio’ya yakın bir kaynak, gözlük patronunun COVID-19 nedeniyle uzaktan yapılacak olan AGM’ye katılacağını ve zaten oy vermiş olduğunu söyledi. Generali hissedarlarından 2020 mali tablolarını imzalamaları ve hisse başına 1,47 euroluk iki dilimli temettü ödemesi önerisi istenecek.

Caltagirone’nin AGM’ye katılmama kararı ilk olarak la Repubblica gazetesinde yazıldı.