Singapurlu milyarder ailenin mal varlığına el konuldu

Singapur Yüksek Mahkemesi, batan petrol tüccarı Hin Leong Trading’in kurucuları olan Lim ailesine ait 3,5 milyar ABD Doları’na (4,7 milyar SG $) kadar varlığın dondurulması için bir emir çıkardı. Varlıklar sigorta poliçelerini, nakit parayı, hisseleri ve Singapur ve Avustralya’daki mülkleri içerir.

Bloomberg’de yer alan habere göre bu durum Singapur tarihinin en büyük bu tür cezalardan biri olabilir.

79 yaşındaki Lim Oon Kuin başkanlığındaki aileden, tasfiye memuru Goh Thien Phong’un avukatları tarafından mal varlığını mahkemeye ifşa etmesini isteyeceği, alacaklılara gönderilen bir e-postaya atıfta bulunulduğu bildirildi. Ancak Lim ailesinin karara karşı temyiz başvurusunda bulunma seçeneği var.

Dondurma emri, Oon Kuin’in yanı sıra her ikisi de şirketin yöneticisi olan çocukları Evan ve Huey Ching için geçerli.

Aralarında büyük bankalar olan HSBC ve DBS’nin de bulunduğu alacaklılar, Hin Leong’un 3,5 milyar ABD Dolarını geri almaya çalışıyorlar. Bu yükümlülükleri yerine getirmek için Lims, Singapur’daki bir ticari depolama tesisindeki % 41 hisseyi devlet destekli operatör Jurong Port Pte’ye sattı. Aile ayrıca Xihe Group şirketinin sahip olduğu düzinelerce gemiyi de sattı.

Hin Leong, bir zamanlar Singapur’daki en büyük bağımsız petrol tüccarıydı, ancak geçen yıl petrol fiyatları üzerine başarısız işlemlerinin ardından iflas etti. Yanlış karar, gizli kayıpları ortaya çıkardı ve dolandırıcılık iddialarının ortaya çıkmasına neden oldu.