Allianz UK yeni CEO’sunu Aviva’dan transfer etti

Birleşik Krallık’taki Allianz SE’nin ana sigorta faaliyetlerinin sahibi olan, düzenlemeye tabi olmayan holding şirketi Allianz Holdings plc, Colm Holmes’un bir sonraki CEO’su olarak atandığını açıkladı. Halihazırda Aviva General Insurance’ın CEO’su olarak görev yapan Holmes, 2021 Kasım ayı sonunda görevden ayrılan CEO Jon Dye’nin görevini devralacak.

Jon Dye, Allianz’a 2003 yılında katıldı ve 2013’te Allianz UK CEO’su oldu. Görev süresi boyunca, Liverpool Victoria (LV =) ve Legal and General (L&G) genel sigorta şirketlerinin satın alınmasını yönetti.

Colm Holmes ise JP Morgan Chase, Zurich Financial Services ve son olarak da CFO ve CEO olarak görev yaptığı Aviva’da üst düzey liderlik pozisyonlarında bulundu. Allianz SE yönetim kurulu üyesi Chris Townsend, “Temmuz 2013’ten bu yana Allianz Holdings’teki liderliği için, özellikle son zamanlarda Birleşik Krallık’taki satın almalarımızda çalıştığı ve pandeminin zorluklarını başarıyla aştığı için Jon’a teşekkür etmek istiyorum. İşimizi ileriye taşımak ve güçlü pazar konumumuzdan yararlanmak için Colm’un bize katılmasını dört gözle bekliyoruz” dedi.