Fundación MAPFRE Sosyal İnovasyon Ödülleri sahiplerini buldu

Fundación MAPFRE Sosyal İnovasyon Ödülleri sahiplerini buldu. İspanya’da IE Üniversitesi’nin desteğiyle bu yıl dördüncüsü düzenlenen Fundación MAPFRE Sosyal İnovasyon Ödülleri’nde 10 ülkeden 300’den fazla inisiyatif yer aldı. İspanya’dan dünyanın ilk iğnesiz ilaç alım cihazı Medicsen Smartpatch, Brezilya’dan kuşaklararası kapsamayı destekleyen istihdam platformu LABORA ve Şili’den engelli bireylerin erişilebilir geziler için rezervasyon yapabilmelerini sağlayan teknolojik çözüm Wheel the World, 2021’in kazanan projeleri oldu. Bu 3 önemli proje, Fundación MAPFRE’den 30.000 euroluk para ödülüne ve İngiltere’de gençleri ve girişimcileri destekleyen EY Vakfı’ndan ücretsiz danışmanlık hizmetine hak kazandı.

Fundación MAPFRE’nin; akademik partneri IE Üniversitesi’nin desteğiyle düzenlediği dördüncü Fundación MAPFRE Sosyal İnovasyon Ödülleri’nin kazananları açıklandı. Kronik hastalıkların yönetiminde acısız bir alternatif olarak konumlanan, dünyanın ilk iğnesiz ilaç alım cihazı Medicsen Smartpatch (İspanya); 50 yaş üstü bireylerin istihdamı, eğitimi ve günümüz çalışma ve eğitim şartlarına entegrasyonlarında yaşanan zorluklara etkin çözümler oluşturmak üzere tasarlanan istihdam platformu LABORA (Brezilya) ve engelli bireylerin tamamen erişilebilir seyahat deneyimleri bulmasını sağlayan Wheel the World (Şili), Fundación MAPFRE Sosyal İnovasyon Ödülleri’nin kazananları oldu.

Kazananların her biri 30.000 euroluk para ödülünün yanı sıra büyümelerine ve daha etkin çalışmalarına destek amacıyla, Fundación MAPFRE Sosyal İnovasyon Ödülleri’nin yeni iş ortağı EY Vakfı’ndan ücretsiz danışmanlık hakkı elde etti. İngiltere’de gençlerle çalışan EY Vakfı, gençleri ve girişimcileri eğitim ve istihdam alanlarında destekleyerek girişimcilik için yeni yollar yaratma misyonuyla faaliyet gösteriyor.

Gerçek problemler için gerçek çözümler

Fundación MAPFRE Başkanı Antonio Huertas ödüllerle ilgili şunları söyledi: “İnovasyonla (bilhassa) ihtiyaç sahiplerinin sosyal ihtiyaçlarını bir araya getiren bu ödüllerle kaynaşma, koruma ve entegrasyon ile geleceğe hazırlanmayı hedefliyoruz. Kazananları destekleyerek ve onları topluma tanıtarak bu projelerin ürünlere ve sonraki aşamada da çözümlere dönüşme sürecini hızlandırıyoruz”. Huertas, ödüllerin beşinci edisyonunun da bu yıl Ekim ayında düzenleneceğini sözlerine ekledi.

IE Üniversitesi, IE Sosyal İnovasyon ve Sürdürülebilirlik Merkezi Başkanı Concepción Galdón ise “Sosyal ve çevresel hedeflere ulaşmayı desteklemek için inovasyonu ve teknolojiyi kullanan projeler artık her zamankinden daha önemli. Bu projeler bu krizin üstesinden gelme ve bu süreçte daha kapsayıcı ve adil çalışma konusunda bize umut veriyor” şeklinde konuştu.

10 ülkeden 313 katılımcı

Brezilya, diğer Latin Amerika ülkeleri ve Avrupa olmak üzere 3 coğrafi bölgeyi kapsayan Fundación MAPFRE Sosyal İnovasyon Ödülleri ile mobilitenin ve yol güvenliğinin geliştirilmesi, insanların sağlıklı yaşama ve sağlıklı alışkanlıklara yönlendirilmesi, sağlıklı ve aktif yaşlanmaya teşvik edilmesi ve 55-75 yaş grubu için yaşam kalitesini yükselten faaliyetlerin desteklenmesi amaçlanıyor.

Geçen yıl sunulan proje sayısına göre %28’lik bir artışla, bu yıl ödüllere 313 proje başvurdu. Bu projeler dünyanın her yerinden bilim insanları, araştırmacılar, girişimciler ve öğrenciler tarafından geliştirildi. En inovatif ve en büyük sosyal etkiye sahip olan 27 proje Mart ayında düzenlenen bölgesel yarı finallere çıktı ve IE Üniversitesi tarafından düzenlenen bir mentorluk ve koçluk programından faydalandı.

Son değerlendirmeye kalan 9 finalist ise projelerinialanında uzman profesyonellerden oluşan hakem heyetine sundu. Ödüllerde bu yıl, taşınabilir ünitelerle ülkenin dezavantajlı alanlarına medikal ve dental sağlık hizmetleri ulaştıran Fleximedical (Brezilya) firmasına ise özel bir anma ödülü verildi.