Azerbaycan sigorta sektörü hızla dijitalleşiyor

Sigorta uzmanı Ali Bayramov, Trend haber ajansına verdiği demeçte, Azerbaycan iş sektörünün dijitalleşmesinin ve sigorta şirketlerinin ürünlerinin yakın gelecekte siber saldırılara karşı sigorta ürünleri segmentinin genişlemesine katkıda bulunacağını söyledi.

Bayramov, “Dijitalleşme, Azerbaycan’daki birçok sigorta şirketinin hem sunulan hizmet yelpazesini hem de müşteri tabanını genişletmesine olanak sağlayacak. Aynı zamanda sigorta hizmetlerinin en verimli şekilde sunulmasına da katkıda bulunacaktır.” dedi. Bayramov, sigortacıların çalışanlarının dijitalleşmenin işlerini olumsuz etkileyeceğinden korkmamaları gerektiğini de vurguladı.

Bayramov, kağıt yükünü azaltarak ve maliyetleri düşürerek sigortacıların operasyon verimliliğini artırmaya katkıda bulunmanın yanı sıra, dijitalleşme sürecinin Azerbaycan sigorta şirketlerinin uluslararası emsalleriyle işbirliğini geliştirmeye katkıda bulunacağını ancak, dijital dönüşüm yolunda ilerlerken, Azerbaycanlı sigortacıların hem siber riskler için sigorta kapsamı sağlayıcıları hem de siber suçlular için olası hedefler olarak siber risklere daha fazla dikkat etmesi gerektiğini de belirtti.

Bayramov, “Bazı ülkeler, belirli faaliyetlerde bulunan şirketler için zorunlu siber risk sigortası getiriyor” dedi. Şu anda Azerbaycan’da ‘Siber Sigorta’ poliçesi sadece ATESHGAH Sigorta Şirketi tarafından sağlanmakta.