Allianz Capital, ATC Europe’un %10 hissesini alıyor

Allianz Capital Partners, kıtanın önde gelen bağımsız telekomünikasyon kulesi operatörlerinden biri olan ATC Europe’un 530 milyon Euro’nun üzerinde bir değere sahip olduğu tahmin edilen bir anlaşmayla %10 hissesini satın almaya hazırlanıyor.

Bu yatırım, küresel sigorta şirketi Allianz ile çok kiracılı iletişim gayrimenkulünün önde gelen bağımsız sahibi, operatörü ve geliştiricisi American Tower arasındaki uzun vadeli stratejik ortaklığın sonuncusu oluyor. Allianz, belirli yönetişim haklarıyla birlikte ATC Avrupa Yönetim Kurulu’nda yer alacak.

American Tower’ın Başkanı ve CEO’su Tom Bartlett, “Allianz’ı ATC Europe’a ortak olarak eklemekten son derece memnunuz. Allianz’ın küresel altyapı deneyimi, kapsamlı Avrupa yatırım geçmişi ve yatırım felsefesi, Avrupa’daki değer yaratma hedeflerimiz için mükemmel bir eşleşmedir ve hizmet verdiğimiz pazarlarda mobil geniş bant erişimini güçlendirirken işi birlikte büyütmeyi dört gözle bekliyoruz. Allianz ve CDPQ’nun yeni genişleyen Avrupa işimizde kararlı, uzun vadeli ortaklar olarak, önümüzdeki yıllarda sürdürülebilir büyüme ve çekici getiriler elde etmek için en uygun şekilde konumlandığımıza her zamankinden daha fazla güveniyoruz.” dedi.

Allianz Capital Partners’ın yönetim kurulu üyesi ve Altyapı eş başkanı Michael Pfennig ise, “Dijital altyapı, özellikle pandemi sırasında halk için temel altyapı olarak öneminin altını çizdi. Avrupa’nın önde gelen bağımsız telekomünikasyon kulesi operatörlerinden biri olan ATC Europe’da American Tower ve CDPQ ile ortak olmaktan heyecan duyuyoruz. Bu uzun vadeli stratejik ortaklık, fiberden eve dağıtımlara yönelik mevcut dijital altyapı yatırımlarımızı mükemmel bir şekilde tamamlıyor ve istikrarlı nakit sağlarken ATC Europe’un Almanya, Fransa ve İspanya gibi bazı temel pazarlarımızda daha fazla konumlanmasına katkıda bulunacak.” diye konuştu.