700 milyon Linkedin hesabının çalındığı iddiası

Bir hacker grubu 700 milyon Linkedin kullanıcısının bilgilerini açık artırmaya çıkardı. Çalınan veri seti, 22 Haziran’da RaidForums hacker sitesinde yayınlandı. Siber güvenlik web sitesi PrivacySharks, veri setini analiz etti ve bir blog gönderisinde, kullanıcıların tam adları, cinsiyetleri, e-posta adresleri, telefon numaraları ve sektör bilgileri gibi bilgileri içerdiğini bildirdi.

PrivacySharks, saldırıyı doğrulamak için Linkedin’e ulaştı ve şirket, sızıntının bir veri ihlali olduğuna dair bir işaret olmadığına inandığını söyleyen bir yanıt gönderdi.

Linkedin temsilcisi, “Bu sorunu hala araştırırken, ilk analizimiz veri kümesinin Linkedin’den alınan bilgileri ve diğer kaynaklardan elde edilen bilgileri içerdiğini gösteriyor. Bu bir Linkedin veri ihlali değildi ve araştırmamız hiçbir özel Linkedin üye verisinin açığa çıkmadığını belirledi.” dedi.

 

PrivacySharks, kullanıcı ayrıntılarının açık artırmaya çıkarıldığı haberini Linkedin’in dikkatine sunduktan sonra, şirket, yaşananların bir veri ihlali olmadığını ve hiçbir özel üye verisinin ifşa edilmediğini açıklayan başka bir açıklama yayınladı.

Linkedin’in platformunun şu anda 756 milyon kullanıcısı var. IT World Canada, veri kümesinin 700 milyon kişinin benzersiz profil bilgilerini içermesi durumunda, sızıntının tüm Linkedin kullanıcılarının %92’sinden fazlasını etkileyeceğini bildirdi.