Ping An’dan dijital yuan sigorta poliçesi

Ping An Property Insurance’ın Shenzhen şubesi, şehrin Bank of China şubesiyle işbirliği içinde Çin’in ilk dijital yuan sigorta poliçelerini hizmete sunduğunu duyurdu.

Global Times’de yer alan habere göre, hareket, Çin’in dijital para biriminin genişletilmesinde büyük bir adım olarak görülüyor. Aynı zamanda dijital yuanın çeşitli kullanımlarını araştıran bir simülasyon çalışması. Önceki denemeler e-ticaret ve çevrimiçi ödeme sektörlerindeydi. Sigorta ise genel halk arasında daha geniş bir erişim sağlıyor.

Renmin Çin Üniversitesi yardımcı doçent Wang Peng Global Times’a yaptığı açıklamada, “Daha fazla kullanıcı dijital yuan ile ödeme yapmaya alıştıkça ve piyasa olgunlaştıkça, uygulama senaryoları sigorta endüstrisinden finansal hizmetler, yaşam hizmetleri ve hatta fon satın alma ve ticaret gibi daha fazla senaryoya genişleyebilecektir” dedi.

Yeni sigorta poliçesi, Shenzhen’in Nanshan bölgesindeki sağlık çalışanlarını, COVID-19’dan ölüm için 300.000 RMB (63.000 SG$) teminatla kapsıyor. Ayrıca sağlık çalışanına COVID-19 teşhisi konulursa 50.000 RMB ve kaza sonucu ölüm durumunda 50.000 RMB ödeme sağlıyor.

Ping An’ın bir temsilcisi, şirketin taleplerde, ödemelerde ve sigorta sürecinin diğer yönlerinde dijital yuanın uygulamasını daha fazla keşfetmenin yanı sıra dijital yuanın kullanımını çeşitli diğer kullanımlara genişletmeye yardımcı olmaya çalıştığını söyledi.