ABD sigorta pazarında 1.5 milyar dolarlık satış

ABD’li özel sigorta grubu Assurant, cenaze sigortası ve nihai gider işi olan Global Preneed’i nakit olarak 1,5 milyar dolar karşılığında CUNA Mutual Group’a sattı.

AssurantGlobal Preneed satışı, yaklaşık 1,2 milyar dolarlık net gelir üretecek. Şirket, kapanıştan sonraki bir yıl içinde hisse geri alımları yoluyla hissedarlara yaklaşık 900 milyon $’lık net geliri iade etmeyi planlıyor.

Bu, şirketin yıl sonuna kadar tamamlanması beklenen mevcut üç yıllık, 1,35 milyar dolarlık sermaye getiri planı kapsamında, hisse geri alımları ve adi hisse senedi temettüleri yoluyla 2021’de 470 milyon dolarlık getiriye ek olarak.

Şirket, net gelirin geri kalanını, uzun vadeli karlı büyüme sağlamak ve rekabetçi konumunu daha da güçlendirmek için öncelikle Bağlantılı Yaşam, Küresel Otomotiv ve Çok Aileli Konutlardan oluşan bağlantılı dünya genelindeki işlerini desteklemek için yatırmayı planlıyor.

Assurant CEO’su Alan Colberg, “Bu satış, Assurant’ın dönüşümünde önemli bir dönüm noktasıdır, pazar lideri yaşam tarzı ve konut işlerimize odaklanmamızı keskinleştirecek ve bağlı tüketici çevresinde ortaya çıkan gelecekteki büyüme fırsatlarından yararlanmak için şirketimizi daha iyi konumlandıracak” dedi.