Yandex tarihin en büyük DDoS saldırısını püskürttü

Rusya’nın teknoloji devi Yandex, tarihin en büyük DDoS saldırısını püskürttüğünü duyurdu. Şirket yaptığı açıklamada, Rus teknoloji devi Yandex’in sunucularına Ağustos ve Eylül aylarında gerçekleştirilen bir siber saldırının internet tarihinde bilinen en büyük dağıtılmış hizmet reddi (DDoS) saldırısı olduğunu belirtti.

Bilgisayar korsanlarının, istenen veri ölçeğiyle artık baş edemez hale geldiğinde, ağı felç etmek için alışılmadık derecede yüksek hacimli veri trafiğiyle doldurmaya çalıştığı DDoS saldırısı, Ağustos ayında başladı ve 5 Eylül’de rekor seviyeye ulaştı.

Yandex, yaptığı açıklamada “Uzmanlarımız saniyede yaklaşık 22 milyon istek (RPS) içeren rekor bir saldırıyı püskürtmeyi başardılar. Bu saldırı internet tarihinin bilinen en büyük saldırısıydı” ifadelerine yer verdi.

Yandex, 7 Ağustos’ta 5,2 milyon RPS, 9 Ağustos’ta 6,5 ​​milyon RPS, 29 Ağustos’ta 9,6 milyon RPS, 31 Ağustos’ta 10,9 milyon RPS ve son olarak 5 Eylül’de 21,8 milyon RPS gördüğünü belirtti.

DDoS saldırılarına karşı savunmaya yardımcı olmak için işletmeler ve diğer kuruluşlar tarafından yaygın olarak kullanılan ABD siber güvenlik firması Cloudflare, Ağustos ayında, farkında olduğu en büyük DDoS saldırısının bu yılın başlarında 17,2 milyon RPS’ye ulaştığını açıkladı.