Avustralyalı insurtech Open Insurance’a 31 milyon $ yatırım

Avustralyalı insurtech Open Insurance, çeşitli uluslararası yatırımcılardan bir B Serisi finansman turunda 31 milyon ABD Doları toplayarak küresel varlığını güçlendirmeye çalışıyor.

Genellikle Open olarak anılan insurtech, 2016 yılında kurulmuş olup, küresel sigorta endüstrisi için altyapı oluşturan ve yöneten yerleşik bir finans şirketi. Sidney Avustralya ve Auckland Yeni Zelanda merkezli Open, öncelikle uygulama programlama arabirimleriyle yönetilen yerleşik sigorta ürünleri sunuyor.

Sigorta lisansı olmayan ve bu nedenle sigorta şirketleriyle ortak olması gereken insurtech, aynı zamanda Sertifikalı B Şirketi. Open’ın kurucusu ve CEO’su Jonathan Buck, şirketin genişleme planları ve insurtech’in sağladığı hızlı hizmet hakkında: “Dünyadaki hiçbir müşteri, sigorta satın almak ve sigortalarını yönetmek için gerektiğinden daha fazla zaman harcamak istemez. Müşteriler için “en hızlı sigortayı” sağlamak, satın almayı hızlı, kolay anlaşılır ve otomatik hale getirmek çok önemli. Sürekli olarak süreci ve sigorta tedarikini daha verimli hale getirmenin yollarını arıyoruz, böylece bu fiyatları müşterilere yansıtabiliyoruz” dedi.