Brexit sigorta sektörü için sorun yaratmaya devam ediyor

İngiliz sigorta devi Aviva tarafından hazırlanan rapor, Brexit’in tedarik zinciri sorunlarının bir sonucu olarak sigortacılar için hala büyük bir risk oluşturduğunu ortaya koyuyor

Aviva, İngiliz işletmelerinin %25’inin Brexit’in 2022’ye girerken karşılaştıkları en büyük sorunlardan biri olduğuna inandığını gösteren verileri açıkladı.

Aviva raporu, Birleşik Krallık’ın her yerinden KOBİ’lerden ve büyük Birleşik Krallık şirketlerinden 1.251 lider yöneticiyle görüştü ve önde gelen yöneticilerin endişeleri arasında ekonomik sorunlar, personel sıkıntısı, Brexit ve 2022’deki itibar kaybı yer aldı. Aviva’nın Risk Insight Raporuna göre, iş dünyası liderleri İngiltere’nin AB’den çıkışını sigorta şirketleri için dördüncü en büyük risk olarak sıraladı.

Verilerin bir dökümü de şunu ortaya koymakta:

İşletmelerin %53’ü tedarik zincirlerinin risklerini azaltmak için değişiklikler yapıyor veya üstlenmeyi planlıyor.
İşletmelerin %26’sı artan tedarik zinciri riskini maliyet düşürmeyi araştırarak (%26) veya potansiyel itibar risklerinden kaçınarak (%14) yönetiyor.
Şirket liderlerinin %19’u Brexit’in tedarik zincirlerini zorla değiştirdiğini söyledi.
%18’i, COVID-19 pandemisinin neden olduğu aksamalardan sonra yeni tedarik zincirleri bulduklarını açıkladı.
İmalat sektöründeki işletmelerin %77’si tedarik zinciri operasyonlarını gözden geçirme veya değiştirme olasılığı en yüksekti.