Bupa’nın Asya Pasifik CIO’su Sami Yalavac’ın büyük başarısı

Dünya sağlık sigortası devi Bupa’nın Asya Pasifik Chief Information Officer’ı (CIO) Sami Yalavac, Avustralya’nın en iyi 50 üst düzey teknoloji ve dijital yöneticisinin başarılarını ödüllendirildiği ve dünya çapında saygın bir liste olan CIO50 2021 Ödülleri’nde Avustralya’nın 12.inci en yenilikçi ve dönüştürücü teknoloji lideri seçildi.

Konuya ilişkin Bupa’nın internet sitesinde yapılan paylaşımda, “Geçen yıl boyunca Sami, Bupa’nın sağlık sigortası, yaşlı bakımı, optik ve dişçilik işlerinde müşteri odaklı bir dizi yenilik sundu. Bunun yanında yapay zeka özellikli göz testleri, bilişsel zorluklarla yaşayan yaşlı bakımı sakinleri için tasarlanmış oyun sistemleri ve sanal gerçeklik aracılığıyla sunulan fizyoterapi egzersiz planları sunarak Bupa’nın sağlık sigortası müşterileri için telesağlık yeteneklerini geliştirme de dahil.” denildi.

Bupa Asya Pasifik CIO’su Sami Yalavac ise bu başarıların, Bupa müşterilerinin deneyimini temelden değiştirebilecek yeni fırsatlar aramaya keskin bir şekilde odaklanan tutkulu teknoloji ekibi tarafından mümkün olduğunu belirterek, “Teknoloji ekibimizin geçtiğimiz yıl tüm işletme genelinde gerçekleştirdiği çalışmalardan son derece gurur duyuyorum. COVID-19’un zorluklarına rağmen, olağanüstü bir müşteri deneyimi sunmaya odaklanan, değer yaratmak ve harika iş sonuçları sağlamak için iş arkadaşlarımızla ortaklaşa çalışan birinci sınıf bir Teknoloji işlevi oluşturduk.” dedi.

Sami Yalavac

İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Mezunu olan Sami Yalavac, 1990 yılında Alarko Holding’te proje müdürü olarak başladığı kariyerinde sırasıyla, Pega Software, Emek Hayat Sigorta, 1998-2001 yılları arası İhlas Finans Bankası’nda çalıştıktan sonra, Daimler Chrysler ile 2002 yılında yurtdışına adım attı. 2006 yılından bu yana ise Bupa’da çalışan Yalavac burada birçok üst düzey görevde bulundu.