Allianz üç yıl için “iddialı” hedeflerini açıkladı

Münih merkezli sigorta grubu Allianz, faaliyet modellerini küresel olarak iş kollarında “dikeyleştirecek”, şirketin kilit pazarlardaki liderlik konumunu genişletecek ve ölçeklenebilir platform modelleri inşa edecek. Sigorta devi bunların tümünü, önümüzdeki üç yıl içinde kârlı büyümeyi hızlandırmak adına yapmayı hedefliyor.

Allianz, 2022-24 için Allianz, %5-7 bileşik yıllık EPS (hisse başına kazanç) büyümesine ulaşma hedefi belirledi. Yapılan açıklamada, “Üç kaldıraç bu tutkuyu yönlendirecek: İstikrarlı ciro büyümesi, kârlılıkta iyileşme ve sermayenin verimli yönetimi.” denildi.

Allianz, önümüzdeki üç yıl içinde operasyonel planlarıyla 12 milyar Euro fazla sermaye yaratmayı umuyor. Bu hedefler için sağlam bir temel sağlamak, tüm iş segmentlerinde sağlıklı büyümenin altında yatan ve gelecekteki ihtiyaçları karşılamak için dönüşümlerinde ilerlemeyi teşvik eden sağlıklı bir temel olarak görüyor.

Allianz, mülk ve zayiatta hedefin yıllık %3-4 oranında bir gelir artışı artı %92’lik bir hedef birleşik oran olduğunu açıkladı. Birimin gider oranını azaltmak için grup, ürün ve süreç optimizasyonu ve uyumlaştırmayı planlıyor.

Bu arada yaşam ve sağlık altında, Allianz’ın tercih ettiği iş kollarını büyütmeye odaklanılacak. Ek olarak, L&H ve varlık yönetiminin varlık toplamaya yakınlaşmasıyla daha fazla sinerji ve daha verimli sermaye dağıtımı bekleniyor.

Allianz CEO’su Oliver Bäte: “Allianz, müşteri odaklı sadeleştirme stratejimizin işe yaradığını gösteren gereğinden fazla performans göstermeye ve üstün performans göstermeye devam ediyor. Şimdi, hem müşteri tabanımızı hem de marjlarımızı büyütmek için küresel ölçeğimizi rekabet avantajı olarak kullanmayı hedefliyoruz.” dedi.