Generali’den Accenture ve Vodafone Business ile siber hizmet ortaklığı

İtalyan sigorta devi Generali, bir siber sigorta hizmetleri paketi başlatmak için Accenture ve Vodafone Business ile bir ortaklık kurduğunu duyurdu. Girişim, siber risk değerlendirmelerini, kimlik avı simülasyonlarını ve öğrenme programlarını içeriyor.

Yeni hizmetler, şirketin kurumsal ve KOBİ segmentlerindeki konumunu güçlendirmeyi ve mülk-kaza işinde modüler ürünler ve önleme hizmetleri geliştirmeyi amaçlayan “Generali 2021” stratejik planıyla uyumlu hale getirildi.

Küresel siber güvenlik sağlayıcısı olarak Accenture, Generali müşterilerine siber risk değerlendirmeleri sunacak ve siber olaylara zamanında müdahale edecek. Ayrıca Generali’nin siber sigorta sigortacılarına, siber tehditler ve bunların nasıl ele alınacağı konusunda birden fazla dilde eğitim programları sunan Güvenlik Akademisi platformuna erişim sağlayacak.

Vodafone Business ise ihlal sonrası olay müdahale hizmetleri sağlayarak ve sigortalı ile sözleşme ilişkisini yöneterek KOBİ pazarına odaklanacak.

Generali, Europ Assistance’ın küresel koordinasyon sağlayacağını ve hem kurumsal hem de KOBİ müşterileri için bir temas noktası olarak hizmet edeceğini duyurdu.

Hizmetler, gelecek yılın başında Avrupa’da başlayacak ve yerel pazara ve müşteri tercihlerine bağlı olarak özelleştirmeye izin verecek şekilde küresel olarak sunulacak.