Havalimanından yolcular için ücretsiz seyahat sigortası

Hong Kong Uluslararası Havalimanı, resmi My HKG uygulamasının kullanıcıları için ücretsiz bir seyahat sigortası planı başlattı. Bir yolcunun kalkan uçuşu altı saat veya daha fazla ertelenirse, teminat olarak 300 HK$’lık bir ödeme yapılacak.

ZA International Insurance Broker tarafından imzalanan güvenceyle söz konusu durum My HKG uygulamasının HKairport Rewards programının kayıtlı üyelerine açık. Sigortayı almak için yolcuların, planlanan kalkış saatinden en az bir saat önce uygulama aracılığıyla başvurmaları ve HKairport Rewards’a kaydolmak için biniş kartlarını taramaları gerekiyor.

Uçuşta gecikme olması durumunda, ödeme yolcuların kayıtlı banka hesabına veya Daha Hızlı Ödeme Sistemine otomatik olarak aktarılacak. Olumsuz hava koşulları, grev veya savaş nedeniyle uçuş gecikmeleri ise karşılanmayacak.

Hong Kong Airport Authority (AAHK) veri analitiği ve akıllı havalimanı genel müdürü Chris Au Young, “Ücretsiz uçuş gecikme sigortası, yolcularımıza seyahatle ilgili yenilikçi ürünler sunmaya yönelik sürekli çabalarımızın sonuncusunu temsil ediyor. Öncü ürün için bir platform olarak My HKG’nin sağlanması, AAHK’nin geleneksel bir havalimanının yolculara sunduklarının ötesine geçme çabasını gösteriyor. İnsurtech’e ek olarak, yolcularımız için yeni bir dijital havalimanı deneyimi yaratmak için traveltech, fintech, yaşam tarzı teknolojisi vb. dahil olmak üzere diğer endüstrilerle birlikte çalışıyoruz.” dedi.