Marsh, Marsh Hindistan’daki hissesini %92’ye yükseltti

Küresel sigorta brokeri Marsh, Marsh India Insurance Brokers Pvt.’deki hissesinde artış olduğunu duyurdu. Rampant Trust’ın tüm hissesi de dahil olmak üzere yerel ortaklardan hisse alımını takiben Marsh’ın hisse oranı %49’dan %92’ye yükseldi.

Artan yatırım, Marsh’ın Hindistan ekonomisinin tüm sektörlerindeki firmaların karmaşık ihtiyaçlarını daha etkin bir şekilde karşılamasını ve gelecekte varlığını güçlendirebileceği bir platform sunmasını sağlıyor.

Marsh India Insurance Brokers, 2003 yılında Marsh International Holdings ve Rampart Trust arasında bir ortak girişim olarak kuruldu ve Hindistan Sigorta Düzenleme ve Geliştirme Kurumu’na (IRDAI) birleşik broker olarak kayıtlı ilk yabancı brokerlerden biriydi.

Kuruluşundan bu yana, Hindistan genelinde 18 şubesi, 1.300’den fazla profesyonel istihdam etmesi ve tüm iş sektörlerinde 5.500’ün üzerinde kurumsal müşteriye hizmet vermesiyle pazar liderliğini elde edecek şekilde büyüdü.

Marsh McLennan International Yönetim Kurulu Başkanı ve Marsh India yönetim kurulu başkanı Alex Moczarski, “Bu adım Marsh için dünyanın en dinamik pazarlarından birinde liderlik konumumuzu daha da ileriye taşıyacak heyecan verici bir yatırım kararı. Müşterilerimiz için, artan tedarik zinciri zorlukları, artan siber tehdit ve pandeminin etkileri, giderek daha karmaşık hale gelen bir risk ortamında gezinmelerine yardımcı olacak en iyi risk ve sigorta tavsiyesine ihtiyaçları olduğu anlamına geliyor.” dedi.