MAPFRE, Bankia hissesini 571 milyon euroya Caixabank’a sattı

İspanyol sigorta şirketi MAPFRE, geçen yılki el değiştirmenin ardından Caixabank ile olan bankasürans anlaşmasını feshetmeyi kabul etti. Anlaşma, MAPFRE’nin %51 hissesi olan Bankia’nın sigorta işini 571 milyon euro değerinde bir anlaşmayla satmasını ve bir tahkim sürecinden ek 52 milyon euro’luk bir potansiyel elde etme potansiyelini öngörüyor.

Mart ayında Bankia’yı devralan Caixabank, Mapfre’nin Bankia Vida hayat sigortası şirketindeki %51 hissesi için sahip olduğu %49’a ek olarak 324 milyon euro ödeyecek. Diğer 247 milyon euro ise hayat dışı sigorta dağıtım sözleşmesini sona erdirmek için ödenecek.

MAPFRE, bankasürans anlaşmasının feshedilmesinin, faaliyetleri için 171 milyon euro’luk bir toplam kârı temsil ettiğini ve bunun İspanya’daki ticari stratejisini güçlendirmek için kullanılacağını ve 100 milyon euro’nun da gönüllü bir emeklilik programına tahsis edileceğini açıkladı.

Aynı şekilde, MAPFRE de İtalya’daki işinin dijitalleşmesinde ilerleyecek ve birkaç hafta önce gerçekleştirilen borç geri alım operasyonundan sonra finansal yapısını optimize edecek.