İngiliz insurtech Zego Avrupa’ya yayılıyor

İngiliz insurtech Zego 20 milyar sterlinlik filo sigorta pazarını hedefleyerek Avrupa’da genişliyor. Ticari motor sigortacısı Zego, Hollanda’da faaliyete geçerek, Fransa’daki operasyonları hızlandırarak ve 2022’de diğer hedef bölgeleri belirleyerek bir Avrupa genişleme planını duyurdu.

Geçen yıl İngiltere’nin ilk insurtech unicorn’u olan şirket, daha iyi, daha güvenli sürüşü ödüllendiren ve müşterilerin proaktif yoluyla yenileme sırasında %20’ye varan oranda tasarruf etmelerini sağlayan bir ürün sunarak 20 milyar sterlin üzerindeki Avrupa filo sigortası pazarını hedefleyecek.

Zego’nun teknoloji liderliğindeki önerisi, filo yöneticilerini performansı iyileştirme ve primlerinin fiyatını kontrol etme konusunda güçlendiren davranışsal içgörüleri ortaya çıkarmak için telematikten yararlanan tam otomatik bir filo portalı etrafında merkezleniyor. Zego’nun filo portalı, filo yöneticilerine yenilemede %20’ye varan oranda prim tasarrufu imkanı sunmanın yanı sıra filo müşterilerinin yönetim zamanından %40’a varan oranda tasarruf etmesini sağlarken aynı zamanda rota verimliliğini artırmaya, araç ve sürücü arıza sürelerini en aza indirmeye, yakıt maliyetlerini düşürmeye yardımcı oluyor.

Zego kısa süre önce 280 milyon doların üzerinde fon topladı ve değeri 1 milyar doların üzerinde olan ilk Birleşik Krallık insurtech’i oldu. Ocak 2020’den bu yana şirket, çalışan sayısını ise 300’den 637’ye çıkardı.