Generali’den Hindistan’da stratejik yatırımlar

Avrupa’nın en büyük üçüncü ve İtalya’nın en büyük sigorta şirketi Generali, hızla büyüyen pazarlardaki varlığını genişletmek için Hindistan’daki hayat ve mal/kaza (P&C) ortak girişimindeki çoğunluk hissesini satın aldı.

Şirket, P&C işletmesi Future Generali India Insurance’ın (FGII) %25’ini ve hayat işletmesi Future Generali India Life’ın (FGIL) %16’sını satın alarak her bir birimdeki toplam payını %74’e ve %68’e çıkarmayı planlıyor.

Hareket, Hindistan Hükümeti tarafından 2021’de sigorta sektöründeki Doğrudan Yabancı Yatırım limitinin %49’dan %74’e yükseltilmesine izin veren bir duyuruyu takip ediyor.

Generali, yeni yabancı mülkiyet üst sınırının yürürlüğe girmesinden bu yana, uluslararası sigortacılar arasında Hint sigorta ortak girişim şirketlerinin her ikisinde de çoğunluk hissesine adım atan ilk oyuncu oldu. Sigortacı, FGII hisselerini sahibi Future Enterprises Limited’den 145 milyon € karşılığında satın almayı ve Industrial Investment Trust Limited (IITL) tarafından sahip olunan FGIL hisselerini 26 milyon € karşılığında satın almayı kabul etti.