Allianz ile UniCredit ortaklıklarını büyütüyor

Allianz ve UniCredit, 1996 yılında başlayan ve uzun süredir devam eden bankasürans ortaklığını geliştirmek için çok ülkeli bir anlaşma imzaladı.

Anlaşma, UniCredit’in 15 milyondan fazla müşteriye hizmet verdiği İtalya, Almanya, Orta ve Doğu Avrupa’daki iştiraklerini kapsıyor. Allianz Group, bu ülkelerde 30 milyondan fazla müşteriye hizmet veriyor.

Anlaşma, UniCredit’in bankacılık ürünlerini Allianz’ın Almanya, İtalya ve diğer bölgelerindeki açık platformunda müşterilerine sunmasına olanak tanıyor.

İtalya’daki anlaşma, hem hayat hem de hayat dışı işletmelerde mevcut bankasürans düzenlemelerinin 2027’ye kadar yenilenmesini ve 2024’ten başlayarak UniCredit için bazı potansiyel stratejik esneklikler sağlıyor.

Yenilenen ortaklığın bir parçası olarak, 10 Şubat 2022’de CreditRas Vita ve CreditRas Assicurazioni, sırasıyla UniCredit Allianz Vita ve UniCredit Allianz Assicurazioni olarak yeniden markalanacak.

Allianz SE CEO’su Oliver Baete, “UniCredit ile başarılı ortaklığımızı sürdürmekten ve derinleştirmekten mutluluk duyuyoruz. Dünya standartlarında ürün ve hizmetlerle ortak müşteri tabanımızın geleceğini güvence altına almak için sabırsızlanıyorum” dedi.

UniCredit SpA CEO’su Andrea Orcel ise, “Bu anlaşma, ilgili müşterilerimizin karşılıklı yararı için sınıfının en iyisi ürün tekliflerini, inovasyonu ve teknolojik entegrasyonu bir araya getirerek, bu sektöre olan bağlılığımızın altını çiziyor. Gelecekteki tüm ortaklıkların faydalarını en üst düzeye çıkarmayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu.