Küresel ticari sigorta fiyatları son çeyrekte % 13 arttı

Marsh’ın en son Küresel Sigorta Piyasası Endeksi’ne göre, küresel ticari sigorta fiyatları 2021’in dördüncü çeyreğinde, hem ikinci hem de üçüncü çeyreklerde görülen yüzde 15’lik artışlardan sonra minik bir düşüşle yüzde 13 oranında arttı.

Marsh, bunun art arda 17. çeyrek artış olduğunu, ancak oranların 2021’in ilk çeyreğinde azalmaya başladığını kaydetti. Raporda, “Küresel fiyat artışları 2020’nin dördüncü çeyreğinde yüzde 22 ile zirve yaptı ve 2021 boyunca yavaşladı veya sabit kaldı.” denildi.

Marsh, oran ılımlılığı eğiliminin en büyük istisnasının siber riskler olduğunu belirtti. Fidye yazılımı taleplerinin sıklığı ve ciddiyetinde devam eden artışın bir sonucu olarak, siber sigorta oranları artmaya devam etti ve birçok sigortacı, teminat şartlarını ve koşullarını sıkılaştırmaya çalıştı. Fiyatlar ABD’de yüzde 130 (3Ç’deki yüzde 96’dan) ve İngiltere’de yüzde 92 (4Ç’deki yüzde 73’ten) arttı.

Ticari sigorta fiyat eğilimlerinde Marsh, çoğu bölgede artışların ise mülk sigortası ve yönetici sorumluğundaki (D&O) daha yavaş bir artış oranı nedeniyle 4. çeyrekte ılımlı olduğunu belirtti.

Marsh Specialty ve Marsh Global Placement Başkanı Lucy Clarke, “Zorlu bir risk ve sigorta pazarında faaliyet gösteriyoruz ve siber gibi hem müşteriler hem de sigortacılar için zor olmaya devam edecek sınıflarda çözümler geliştirmeye odaklanmaya devam edeceğiz. Ancak daha geniş anlamda, müşterilerimiz tarafından memnuniyetle karşılanacak bir eğilim olan 2022 yılına kadar oran artışlarında ılımlılığın devam etmesini bekliyoruz” dedi.

Rapora ulaşmak için: https://www.marsh.com/uk/services/international-placement-services/insights/global_insurance_market_index.html?utm_source=publicrelations&utm_medium=referral-link&utm_campaign=global-insurance-market-index-q4-2021