AXA Sigorta sektörün geleceğine girişimcilerle damga vuruyor

Bu yıl İTÜ Çekirdek tarafından 10’uncusu “Öncüler” mottosuyla düzenlenen “Big Bang Start-up Challenge”ta finale çıkan iki girişime maddi destekte bulunan Axa Sigorta, 80 teknolojik girişime de mentorluk desteği sundu. Sigorta Dünyası dergisinin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Firuzan İşcan, “Finale kalan Mantiscope ve SWARMNECT adlı girişimlere maddi ödül vermeye karar verdik. Ancak, burada teknoloji ve tasarımı bir araya getirerek çözümler üretmek için parıldayan onlarca girişim gördük. Burada gördüğümüz girişimciler daha iyi bir geleceğin inşası için gençlerle birlikte hareket etme ve onlara destek olma motivasyonumuzu arttırıyor. Sektörün geleceğine gençlerle birlikte damga vurmak istiyoruz” dedi.

İTÜ ARI Teknokent Kuluçka Merkezi İTÜ Çekirdek tarafından gerçekleştirilen Big Bang Start-up Challenge 2021’de binlerce girişim arasından seçilen geleceğin unicorn adayı girişimler, 2 Aralık’ta Big Bang’in sanal sahnesinde kamuoyuyla buluştu.

Sürdürülebilirlikten otomotiv teknolojilerine, teknolojik kentlerden sigorta teknolojilerine kadar farklı alanlarda girişimlerin yer aldığı etkinlikle ilgili değerlendirme yapan AXA Sigorta Satış ve Pazarlama Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Firuzan İşcan, İTÜ Çekirdek InsurTech programını çok önemsediklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti:

Firuzan İşcan

AXA Sigorta “Gençlerle Birlikte Hareket Ediyor”

“AXA Sigorta olarak mottomuz ‘Gençlerle Birlikte Hareket Ediyoruz’. Çünkü biz geleceğin gençlerle birlikte kurulacağını biliyor ve bu yüzden yaratıcılıklarını ortaya çıkartabilmeleri için onlara ihtiyaç duydukları desteği sunmaya çalışıyoruz. Gençlere ilham vermeye ve gençlerle birlikte geleceği tasarlamaya yönelik geniş kapsamlı çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalarımız arasında yetenekli ve ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik burs programları, inovasyon projelerinde üniversite topluluklarına sağlanan destekler, sanat ve doğa alanlarında gençlere yönelik sosyal sorumluluk projeleri ve kampüs etkinlikleri gibi ilham verici çalışmalar yer alıyor.”

İTÜ Çekirdek programının ilham verici çalışmaların başında geldiğini söyleyen İşcan, “Big Bang Start-Up Challenge’da bilim, teknoloji ve tasarımı bir araya getirerek çözümler üreten birbirinden parlak girişim olduğunu görüyoruz. Bu gerçekten hareketle, daha iyi bir geleceğin inşası için gençlerle birlikte hareket etme ve onlara destek olma motivasyonumuz artarak devam ediyor. Sektörün geleceğine gençlerle birlikte damga vurmak istiyoruz” dedi.

80 girişime AXA’dan mentor desteği

AXA Sigorta’dan üst düzey yöneticilerin İTÜ Çekirdek’teki girişimcilere mentorluk verdiğini de bildiren İşcan, şirketin inovasyon, sigorta ve teknoloji alanlarındaki bilgi birikimlerin girişimcilerle paylaşıldığını aktardı. İşcan, “12 mentorumuzla 80 girişime destek verdik. Bunların yanı sıra elbette girişimcilerin büyüyebilmelerine olanak sağlayabilmek için maddi destek de sağlıyoruz. Bu yıl programda finale kalan 20 girişimden ikisi olan Mantiscope ve SWARMNECT’e maddi ödül vermeye karar verdik” dedi.

Maddi destek verilen girişimler

Mantiscope’un, kan hastalıklarının ön tanısında kullanılabilen bir uygulama olduğunu söyleyen İşcan bu girişimle ilgili şunları söyledi: “Mikroskopi ve kolay paylaşım için buluta bağlı uygun maliyetli biyolojik numune tarayıcıları içeren yapay zeka tabanlı bir kan analizi hizmeti sunan bu girişimin, sigortacılığın da en önemli branşlarından olan sağlık alanında ciddi bir yeniliğe imza atacağını düşünüyoruz.”

Firuzan İşcan, AXA Sigorta’nın destek olduğu diğer girişimi de şöyle özetledi: “SWARMNECT ise otomotiv, lojistik, sigorta ve haritacılık gibi sektörlerin süreç optimizasyonu ve servis kalitesinin arttırmak için ihtiyaç duyulan yol verisini istenilen bölgelere özel olarak toplayıp, geliştirilen yapay zeka algoritmalarıyla işleyerek değer üretiyor. Bu girişimin de ileride sektörümüz için özel katkı sunmasını bekliyoruz.”

Girişimcilere tavsiyelerde de bulunan İşcan, cesaret ve azimlerini sürdürülebilir kılmalarını istedi. Girişimciliğin iniş çıkışlarla ve zorluklarla dolu bir yol olduğunu söyleyen İşcan, “Girişimciler kendi deneyimlerinden ve çevrelerinin deneyimlerinden faydalanarak daha dirençli olabilir. İTÜ Çekirdek gibi programlar, gençlere deneyimlerini hem kendi aralarında hem de uluslararası sigorta şirketleriyle paylaşmak için iyi fırsatlar sunuyor. Deneyimlerden çıkacak derslerle girişimcilik ekosistemi gelişecektir. Programda yer alan tüm girişimcilerimize buradan teşekkürlerimizi sunmak isterim” şeklinde konuştu.

AXA Sigorta’nın genç yetenekleri desteklemek için son iki yılda spordan inovasyona kadar 20’yi aşkın üniversitede 25 bin gence ulaşma fırsatı yakaladığını belirten İşcan, “Genç yetenekleri keşfetmek, gençlerle diyalog içerisinde olmak ve kendini gençlere tanıtmak için üniversitelerin kariyer fuarlarına dinamik katılım sağlıyoruz. Üst düzey yöneticilerimiz dijital dönüşüm, finans, girişimcilik, sigortacılık ve liderlik temaları etrafında düzenli olarak gençlerle bir araya gelerek deneyimlerini aktarıyor” dedi.

Temiz enerji destekleri öne çıkıyor

AXA Sigorta’nın “Gençlerle Birlikte Hareket Ediyoruz” çatısı altında üniversitelerdeki teknoloji, yenilenebilir enerji, inovasyon, girişimcilik gibi alanlardaki projelere ve gençlerin hayallerine de destek verdiğini aktaran İşcan, İTÜ Çekirdek haricindeki diğer sponsorlukları da şöyle özetledi: “Desteklediğimiz oluşumların arasında Mars için tasarladığı insansız hava aracıyla uluslararası başarılar elde eden İTÜ Rover Takımı ve elektrikli yarış aracı üretme projesiyle yine uluslararası dereceler kazanan YTÜ Racing Takımı da yer alıyor. Destek verdiğimiz bir diğer projelerse hidrojenin ülkemizde ve dünyada alternatif enerji kaynağı olarak yaygınlaşması için fikirler üreten Eskişehir Teknik Üniversitesi Hidroana Projesi ile temiz ve yeşil kaynaklarla geliştirilen araç fikirleri üzerinde çalışan Ege Üniversitesi Experience+ Mühendislik Atölyesi. Ayrıca Beyond Dreams Muğla Milas Ören Köyü Ortaokulu çocuklarının yarışma ve laboratuvar masraflarına da destek veriyoruz. Bu çalışmalar AXA Sigorta’nın “Geleceğe Hazırız” vizyonu ve “Sigorta 4.0” yaklaşımlarıyla da paralel ilerliyor.”

Firuzan İşcan, gençlerin hayallerini desteklemek için burs programları da oluşturduklarını söyleyerek bu konuda şunları aktardı: “Anadolu Bursiyerleri programı kapsamında ihtiyaç sahibi iki gencin Koç Üniversitesi’ndeki tüm lisans eğitimini “eğitimde fırsat eşitliği” ilkesiyle karşılıyoruz. Ayrıca Türkiye Voleybol Federasyonu Lisesi’ne verdiğimiz burs desteğiyle de genç sporcuların geleceğe doğru sağlam adımlar atmasına destek oluyoruz. Spor alanında gençlere verilen bir diğer destek ise AXA Sigorta’nın “İyi Birey, İyi Vatandaş, İyi Futbolcu” yetiştirme hedefiyle çalışan Cumhuriyet ile yaşıt Altınordu Futbol Kulübü ile yaptığı “Değerler Ortaklığı”.

Sanat alanında güzel sanatlar fakültesi öğrencilerinin eserlerini mezuniyetlerinden evvel sergilenmesine olanak tanıyan Base İstanbul’a 4 senedir sigorta sponsorluğu desteği verdiklerini de hatırlatan İşcan, “İklim alanında ise Sera Çamaş’ın “Ağaçlar Hepimizin” projesini de desteklemiş ve sanal orman projesinin hayata geçirilmesine katkı sağlamıştık” dedi.

Sürdürülebilir bir dünya için gençlere destek

Firuzan İşcan sözlerinin sonunda AXA Sigorta’nın insanlık için önemli olanı korumak için çalıştığını dile getirerek şunları söyledi: “Gençleri sürdürülebilir ve yeşil bir gelecek inşa etmeye inovasyonla teşvik ederek çalışmalarımızı bir adım öteye taşıyıp, gelecek nesillere aktarıyoruz. Geleceğin mimarları olan gençlerimiz ilham almak, kendilerini gerçekleştirmek ve dünyaya fayda sağlamak için desteğe ihtiyaç duyuyor. AXA Sigorta olarak gençler için hep farklı alanlarda imkanlar sunmaya, onların ihtiyaçları doğrultusunda hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmak için çalıştık. Sayısız gencin hayatına dokunma fırsatı bulduğumuz için de çok mutluyuz.

Acenteler için Boğaziçi Üniversitesi ile Gelecek Fakültesi

İşcan AXA Sigorta’nın acentelere verdiği eğitim desteğiyle ilgili olarak da şunları söyledi: “Profesyonel sigorta acentelerinin sürdürülebilirliği ve genç nesilleri dahil ederek sektörün gelecekte güçlenmesini sağlamak için Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ile geleceğin sigortacılarını yetiştiren Gelecek Fakültesi eğitim programını düzenliyoruz. 2020 yılında ilk mezunlarını veren, Türkiye’de benzeri olmayan ve liderlik, zaman yönetimi, dijital pazarlama, risk danışmanlığı gibi pek çok farklı konuda online ve sınıf içi uygulamalı eğitimlerin verildiği programda şirketimizin yöneticileri de katılımcılara mentorluk veriyor” dedi.