Çinli sigortacılar uçak kazası sonrası acil durum önlemlerini devreye soktu

Çin’de 50’den fazla sigorta şirketi, Pazartesi günü China Eastern Airlines uçuşunun MU5735’teki kazasının ardından acil servis planlarını devreye soktu.

Global Times’ın haberine göre, Çin Bankacılık ve Sigorta Düzenleme Komisyonu (CBIRC), ülkenin sigorta sektörünü olaydan etkilenenlere uygun sigorta tazminatı hizmetleri sağlamak için tüm çabalarını artırmaya çağırdı.

CBIRC’ye göre, 21 sigorta şirketi yerinde inceleme başlattı ve arama kurtarma çalışmalarına katıldı. MU5735, Güney Çin’deki Guangxi Zhuang özerk bölgesinde bir dağa düştü. Uçakta bulunan 132 kişiden kurtulan olmadı.

Raporda, sigorta avukatları ve aktüerlere atıfta bulunularak, ölen yolcuların lehtarlarının havayolunun sigorta poliçesinden 400.000 RMB’ye (85.200 SG $) kadar bir sorumluluk ödemesi alabileceği belirtildi. Sigorta şirketlerinin kazanın kurbanları için 100 milyon RMB’den fazla ödeme yapması bekleniyor.

Uçağın sigortalı değerinin 300 milyon RMB ile 400 milyon RMB arasında olduğu tahmin ediliyor. Neredeyse yedi yaşındaki Boeing 737-800, Çin Halk Sigorta Şirketi tarafından CAAC Birleşik Filo Sigortası programı kapsamında sigortalandı. China Pacific Insurance Co. ve Ping An Property Insurance, gövde için ortak sigortacılar olarak belirlendi.