Allianz’dan Tayland’da satın alma

Alman sigorta devi Allianz’ın Tayland’daki iştiraki Allianz Ayudhya Capital, Aetna Tayland’ın %100’ünü satın alarak sigorta devinin Tayland sağlık sigortası pazarındaki payını daha da genişletiyor.

Allianz’a göre, önerilen satın alma, müşteri tabanını ve dağıtım kanallarını genişletmesine ve sağlık sigortasındaki pazar payını artırmasına olanak sağlayacak. Önümüzdeki üç ay içinde gerçekleşmesi beklenen işlemin tamamlanmasının ardından, Allianz Ayudhya General Insurance ve Aetna Tayland, iş ortakları ve müşteriler için sorunsuz bir geçiş süreci üzerinde çalışırken başlangıçta her zamanki gibi çalışmaya devam edecek.

Allianz Ayudhya Group ve Allianz Ayudhya Assurance CEO’su Thomas Charles Wilson, “Bu satın alma, Allianz Ayudhya Group’un güçlü finansal konumunu göstererek Tayland sağlık sigortası pazarındaki varlığımızı önemli ölçüde genişletmemize olanak tanıyor. Ayrıca sigorta operasyonlarımıza artan ölçek ve çeşitlendirme faydaları getiriyor. Bu satın alma işleminden çok memnunuz ve Tayland’daki müşterilerimize hizmet etmek için en iyi sigorta çözümlerini sağlamaya kararlıyız.” dedi.