Swiss Re’den dikkat çeken sigortacılık raporu…

Reasürans devi Swiss Re, yıl sonuna kadar nominal olarak 7 trilyon doları aşan rekor bir toplam prim hacmi ve hem 2022 hem de 2023’te güçlü küresel sigorta piyasası büyümesini öngören yıllık  “Sigma 4/2022-Dünya Sigortası” raporunu yayınladı.

Swiss Re, 2022’de, hayat ve hayat dışı toplam primlerde yüzde 6,1’lik güçlü bir nominal büyüme tahmin ediyor; ancak reel olarak bu, neredeyse sabit bir büyümeye (+%0,4) dönüşüyor. Bununla birlikte, nominal olarak toplam prim hacminin bu yıl ilk kez 7 trilyon doları geçmesi bekleniyor. Swiss Re, tahminini, “Pandemiden sonra güçlü piyasa toparlanmasına, hayat dışı alanlarda devam eden fiyat artışı ve özellikle gelişmekte olan piyasalarda daha güçlü prim büyümesine dayandırıyoruz.” ifadeleriyle açıkladı.

“Dünya pahalılaştıkça sigortada maliyetler artıyor”

Swiss Re’nin grup baş ekonomisti Jerome Haegeli, “Zorlu bir ekonomik ortam karşısında bile, sigorta canlı, dayanıklı ve büyüyen bir sektör olmaya devam ediyor ve küresel primler için 7 trilyon dolara ulaşmak önemli bir kilometre taşı. Ancak bunlar kolay zamanlar değil ve sigorta sektörünün enflasyonu yakından takip etmesi gerekecek. Dünya pahalılaştıkça kazaların ve doğal afetlerin maliyetleri de artıyor ve bu da iddiaları daha pahalı hale getiriyor.” dedi.

Rapora ulaşmak için: https://www.swissre.com/institute/research/sigma-research/sigma-2022-04.html