Millî Reasürans 37 ülkeden 300’e yakın katılımcıyı ağırladı

Türkiye olarak sigortacılığın bu alanında dünyanın lider ülkesi olmak bu sektörün hedefleri arasındadır. Katılım sigortacılık sistemi, dini esaslara dikkat 3. FAIR Reinsurance Forum, “Yükselen enflasyonun etkisi ve reasürans/sigorta sektörünün dayanıklılığı” başlığı ile Millî Reasürans ev sahipliğinde düzenlendi.

3. FAIR Reinsurance Forum Millî Reasürans ev sahipliğinde, 22-23 Eylül 2022 tarihlerinde Hilton İstanbul Bosphorus Otel’de düzenlendi. “Yükselen enflasyonun etkisi ve reasürans/sigorta sektörünün dayanıklılığı” başlığı ile düzenlenen Forum’da, son dönemde yükselen enflasyon eğiliminin yanı sıra artan jeopolitik gerilim ve tedarik zincirlerinin bozulmasının sigorta sektörüne etkileri ile zorlukların ve fırsatların neler olduğu ve kanun düzenleyicilerin oluşabilecek zorlukların azaltılmasına yardımcı olmak için nasıl uyum sağlayabileceği hakkında tartışmalar yapıldı.

Forum’a katılımcılara maksimum değer katmasını sağlamak için, düzenleyici otoriteler, reasürans/sigorta şirketleri, reasürans/sigorta brokerleri ve sigorta ile ilgili diğer hizmet sektörlerinden tanınmış, deneyimli konuşmacılar/panelistler davet edildi. Etkinlik kapsamında 21 Eylül 2022 tarihinde Millî Reasürans ev sahipliğinde Intercontinental Otel’de açılış kokteyli düzenlendi.

Forum, 22 Eylül 2022 tarihinde Hilton Convention Center’da, Millî Reasürans Genel Müdürü Fikret Utku Özdemir, FAIR Genel Sekreteri Mo’men Mukhtar, FAIR Başkanı Alaa El-Zoheiry, TSB Başkanı ve Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli ve SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, açılış konuşmaları ile başladı.

“Endüstrinin ekonomik zorluklarla başa çıkmasına yardımcı olmada düzenleyicilerin rolü” konulu ilk oturum FAIR Başkanı Alaa El-Zoheiry moderatörlüğünde, SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, TSB Başkanı ve Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli, Prof. Abhijit Chattoraj (Dean- Students Welfare and Support Services / Professor of Insurance Business Management-BIMTECH) ve Dr. Mazen Abuchakra (Regional Director, LH MENA & East Mediterranean- Gen Re) ile yapıldı.

“Endüstrinin ekonomik zorluklarla başa çıkmasına yardımcı olmada düzenleyicilerin rolü” konulu ilk oturum.

Forum’un ilk günü Türkiye Sigorta sponsorluğunda yapılan gala yemeği ile sona erdi. Hilton Convention Center’da düzenlenen yemekte katılımcılar eğlenceli bir ortamda bir araya gelme fırsatı buldu.

Forum’un ikinci günü “Ekonomik yavaşlama ve artan enflasyon nedeniyle reasürans/sigorta şirketlerinin karşılaştığı tehditler” konulu oturum ile başladı. Türkiye Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Remzi Duman moderatörlüğünde gerçekleşen oturuma Dr. Oliver Büsse (Head of Economic Research Department- Munich Re), Li Xing (Head of Insurance Market Analysis – Swiss Re), Oussama Kaissi (CEO- Islamic Corp. for Insurance of Investments and Export Credit), Brian Shea (Managing Director and Head of Strategic & Financial Analysis – President of Strategic Advisory Unit – Gallagher Re), Hedi Hachicha (Chief Underwriting Officer for Middle East and Africa – Scor Re), Mario Baotic (Managing Director – Guy Carpenter) konuşmacı olarak katıldı.

“Ekonomik yavaşlama ve artan enflasyon nedeniyle reasürans/sigorta şirketlerinin karşılaştığı tehditler” konulu oturum.

Öğleden sonra gerçekleşen “Tedarik zinciri sorunlarının reasürans/sigorta sektörü üzerindeki etkisi” konulu üçüncü ve son oturum Mısır Insurance Co. CEO’su Omar Gouda’nın moderatörlüğünde, Dawoud Al Duwaisan (CEO- Kuwait RE), Yavuz Ölken (CEO – AXA Sigorta), Fahri Altıngöz (Sigorta Tatbikatçılar Derneği Başkanı) ve Muzaffer Aktaş’ın katılımı ile yapıldı.

“Tedarik zinciri sorunlarının reasürans/sigorta sektörü üzerindeki etkisi” konulu üçüncü oturum.

37 ülkeden 300’e yakın sektör temsilcisinin katılımı ile düzenlenen FAIR Reinsurance Forum, sigorta piyasasının tüm taraflarına geniş bir network imkânı sundu.