Aracınızı kışa hazırlamak için yapılması gerekenler…

Yağışlı ve soğuk hava koşullarında, özellikle eksi derecelerde oluşan buzlanma gibi sebeplerden dolayı kış aylarında araç kullanırken daha dikkatli olmak gerekiyor. Fakat dikkatli araç kullanmanın ve trafik kurallarına uymanın yanı sıra güvenliğiniz için çok önemli olan bir unsur daha var; aracınızı kışa hazırlamak. Auto King Servislerden ve Lojistikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Şanlı, aracı kışa hazırlamak için yapılması gerekenleri sıraladı.

 Kış bakımının araç sağlığı için önemini vurgulayan Bülent Şanlı, ”Biz nasıl yaz ve kışa göre kıyafetlerimizi ayarlıyorsak, mevsim geçişlerinde araçların da lastiklerinin değiştirilmesi gerekiyor. Kendi sağlığımız için kıyafet seçerken, araçlarımızın sağlığı için mevsim lastiklerini taktırmamız ve mevsim bakımlarını yaptırmamız gerekiyor” dedi. Araçları kış mevsimine hazırlamak için atılacak adımları sıralayan Şanlı, zorlu hava koşullarında daha başarılı yol tutuşu sağlayarak güvenli yolculuk yapmanızı sağlayan kış lastiklerinin ilk önceliğiniz olması gerektiğini söylüyor.

”Akünüzü ve motorunuzu mutlaka kontrol ettirin”

 Düşük hava sıcaklıklarının en çok etkilediği yerlerin akü ve motor olduğunu belirten Bülent Şanlı, ”Kış bakımında akünün su seviyesini kontrol etmek, akü kutup başlarını temizletmek, şarj sorunu ile karşılaşmamak adına dinamo şarj sistemini ve elektrot seviyesini kontrol ettirmek gerekir. Motor yağı seviyesini ölçmek, ihtiyaç halinde motor yağını uygun yerlerde değiştirmek de aracı kışa hazırlamak için yapmanız gerekenler arasında” şeklinde konuştu.