Mersin’de sigorta hizmeti alanların %54’ü 40-60 yaş aralığında

Generali Sigorta verilerine göre, Mersinlilerin en çok tercih ettiği sigortacılık ürün ve hizmetler sırasıyla zorunlu deprem sigortası (DASK), trafik sigortası ve kasko sigortası oldu.

Generali Sigorta, Mersin’in sigortacılık verilerini açıkladı. Generali Sigorta verilerine göre Mersin’de sigorta hizmeti alanların yüzde 54’ü 40-60 yaş aralığındaki bireylerden oluşurken, genel yaş ortalaması 48 olarak istatistiklere yansıdı. Mersinlilerin en çok tercih ettiği sigortacılık ürün ve hizmetleri ise sırasıyla zorunlu deprem sigortası (DASK), trafik sigortası ve kasko sigortası oldu.

%36 ile DASK ilk sırada

Generali verilerine göre, Mersinlilerin en çok tercih ettiği sigortacılık ürün ve hizmeti yüzde 36’lık oranla zorunlu deprem sigortası (DASK), ikinci sırada yüzde 24 ile trafik sigortası, üçüncü sırada ise yüzde 14’lük oranla kasko sigortası yer aldı.

Mersinlilerin çağrı merkezi, web sitesi ve acente kanalı üzerinden sigortacılık ürünlerini alma yüzdelerine göz atıldığında, yüzde 30 kadın ve yüzde 70 erkek dağılımı istatistiklere yansıdı.