SEDDK Başkanı: Sektörde eğitimi atacağımız adımların merkezine konumlandırmalıyız

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, “Risklerin hiç olmadığı kadar çeşitlendiği ve derinleştiği bir ortamda sektörümüzün gelişimini, büyümesini ve dönüşümünü istiyorsak, eğitimi atacağımız adımların merkezine konumlandırmalıyız” dedi.

SEDDK Başkanı Eroğlu, Türk Sigorta Enstitü Vakfı’nın (TSEV), 39’uncu dönem Temel Sigortacılık Eğitim Programı’nın mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada sektörel eğitime yönelik dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

SEDDK Başkanı törende yaptığı konuşmanın bir kısmını sösyal medya hesabında paylaştı. Eroğlu’nun paylaşımı şöyle: “Sigorta, hayatın her alanına dokunan, sağlıktan sibere, nükleerden iklim değişikliğine kadar farklı birçok riske karşı devamlılığı sağlayan bir sektör. Bilginin her gün yenilendiği, bir önceki güne göre eskidiği, üstelik risklerin hiç olmadığı kadar çeşitlendiği ve derinleştiği bir ortamda sektörümüzün gelişimini, büyümesini ve dönüşümünü istiyorsak, eğitimi atacağımız adımların merkezine konumlandırmalıyız. 1973’ten bu yana bilgi birikimini nitelikli insan kaynağına dönüştüren TSEV’in, kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen tüm yönetici ve çalışanlarına başarılı çalışmalarından dolayı ülkemiz ve sektörümüz adına şükranlarımı sunuyorum. Bu vesile ile katıldığım 39. Dönem Temel Sigortacılık Eğitim Programı mezuniyet töreninde, başarı ile sertifikalarını alan tüm genç meslektaşlarımı ve SEDDK’dan programı 3.’lükle bitiren Cumhur Özkolaçık ile diğer SEDDK çalışanlarımız Fazilet Ayça Ersöz ve Gizem İmren’i tebrik eder, çalışma hayatlarında başarılarının devamını dilerim.”