BM: Belirsizliğin ortasında sigorta “temel bir dengeleyici güç”

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından hazırlanan yeni bir raporda, sigortanın, özellikle hassas koşullarda yaşayanlar olmak üzere, dünyanın dört bir yanındaki topluluklar için süregelen ekonomik belirsizlik karşısında önemli bir istikrar sağlayıcı güç sağladığı sonucuna varıldı.

UNDP’nin İnsani Gelişme Raporu, Assicurazioni Generali ve The Human Safety Net Foundation ile ortaklaşa kaleme alındı ​​ve son küresel krizlerden kaynaklanan belirsizliklerin zorlukları incelendi.

Gelecekteki risklere karşı önleme, hazırlık ve sosyal sigortanın, insanları kaçınılmaz sonuçlardan korumanın kilit bir ayağı olarak vurgulanan sigorta ile birlikte, belirsizlikle başa çıkmak ve sürdürülebilir kalkınmayı teşvik etmek için önemli bir role sahip olacağı sonucuna varılıyor.

Ancak UNDP, sigortacıların mevcut istikrarsızlık bağlamıyla daha etkin bir şekilde başa çıkabilmeleri için inovasyona ve hizmetlerin modernizasyonuna odaklanarak insanlara gelişmiş ve genişletilmiş koruma sunmaları gerektiğinin altı çizildi.

Yoksulluğu ve eşitsizliği azaltmak için finansal katılımın zorluğu ve kredi ve sigorta hizmetlerine erişim fırsatı da temel olarak dikkat çekilen noktalar oldu.

BM Genel Sekreter Yardımcısı ve Dış İlişkiler Bürosu Direktörü Ulrika Modéer, “Dünya, iklim ve biyolojik çeşitlilik krizleri, eşitsizlikler ve siyasi kutuplaşma, teknolojik çalkantılar gibi krizden krize her zamankinden daha hızlı hareket ediyor gibi görünüyor. Ve bu, şimdiye kadar yaşadıklarımızın ötesinde bir hızda ve ölçekte oluyor. İnsani Gelişme Raporu, geleceğe yön vermek için insani gelişmeyi ikiye katlamamız ve yetkilendirmeye odaklanmamız gerektiğini savunuyor. Bu nedenle, toplumlarımızı belirsiz bir dünyanın iniş çıkışlarına hazırlamak için yenilenebilir enerjiden pandemilere hazırlıklı olmaya ve sosyal koruma dahil sigortaya kadar yatırıma odaklanan politikalar uygulamamız gerekiyor. Teknolojik, ekonomik, kültürel birçok biçimiyle inovasyon, bir sonraki zorluklara yanıt verme kapasitesini de geliştirebilir.” dedi.