VHV Reasürans 10. yılını büyük coşkuyla kutladı

Almanya’nın önde gelen şirketlerinden VHV Grubu’nun Türkiye iştiraki VHV Reasürans, 28 Eylül Perşembe akşamı kuruluşunun 10’uncu yılını İstanbul Mandarin Oriental Otel’de düzenlenen etkinlik ile kutladı.

Türkiye sigorta sektörünün önde gelen reasürans şirketlerinden VHV Reasürans, Türkiye’deki 10’uncu yılını özel bir gecede bine yakın sigorta sektörü temsilcisinin katılımıyla kutladı. Burcu Esmersoy’un sunuculuğunu yaptığı geceye Almanya’dan gelen VHV Grubu’nun üst yönetimi de katıldı. Etkinlik, VHV Reasürans’ın Türkiye’de faaliyete başladığı günden bugüne yöneticiliğini üstlenerek önemli başarılara imza atan şirket CEO’su Maximilian Stahl’ın konuşması ile başladı. Stahl, konuşmasına başlarken öncelikle VHV Reasürans’ın ana şirketi VHV Grubu’nun yönetim kurulu üyelerine ve Grup Başkanı Thomas Voigt’a teşekkürlerini iletti. Sözlerine devam ederken Stahl, Türkiye’de 10’uncu yılını geride bırakan şirketin, yapı taşı olarak gördüğü üç temel prensibe ve bu prensiplerin VHV Reasürans’ta nasıl karşılık bulduğuna değindi.

HATALARA POZİTİF YAKLAŞIM VURGUSU

Şirketin yönetim stratejisine atıfta bulunan Stahl, ilk prensipleri olarak hatalara pozitif yaklaşımın önemine vurgu yaparak, “Rahatlıkla söyleyebilirim ki geçtiğimiz on yıllık bu zorlu süreç rahat bir yolculuktan ziyade sürekli bir çabalama dönemiydi. Birçok deneme ve yanılma sonucu edindiğimiz tecrübelerle yolumuza hep geçmişe göre daha güçlü adımlarla devam ettik. İnanıyorum ki bir amaç doğrultusunda, sonuçları olumlu veya olumsuz olsun, atılan her adım gelişim yolunda edindiğimiz tecrübenin bir parçası oldu. İnanıyorum yaptığımız hatalar, bizi geliştirdiği ve bize öğrettiği sürece başarımızın bir parçası olacaktır. Bu sebeple VHV Reasürans’ta takımımızı çekingen değil cesur olmaya, zayıf değil hâkim olmaya, sıradan değil dikkat çekici olmaya teşvik ettik, etmeye de devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

VHV Reasürans CEO’su Maximilian Stahl

‘BAŞARIMIZIN ANAHTARI ÇEŞİTLİLİK’

VHV Reasürans’ın benimsediği çeşitliliği koruma ilkesine değinen VHV Reasürans CEO’su Maximilian Stahl, sözlerine şu şekilde devam etti: “Çeşitliliğe büyük inancım var. Becerilerin, düşünce şeklinin, dilin, kültürün, kişiliğin çeşitliliğine. Çeşitliliğin getirdiği farklılıkları şeytanlaştırmak yerine her zaman kucaklamayı tercih ettim. Bu benim on yıl önce Türkiye’ye geldiğimde aldığım bir ders oldu. Alman kültürü ve Türk kültürü birbirinden farklı olmasına rağmen burada bir Alman olarak hiç yargılanmadan karşılandım ve kabul gördüğümü hissettim. Bu yaklaşım VHV kültürünü Türkiye’ye taşımama da olanak tanıdı. Çeşitliliğin faydalarından yararlanıp, kapsayıcı çalışma ortamlarının getirisini görerek yaratılan değer ile ne kadar daha çok başarı sağlayabileceğimizi hayal edebildim. Bu sebeple çeşitlilik, mütevazı şirketimizde inovasyon için temel itici gücümüz oldu, olmaya devam ediyor. VHV Reasürans’ın misyon olarak belirlediği önyargı ve tutuculuktan uzak çeşitliliği benimseme prensibini başarımızın en temel anahtarlarından biri olarak görüyorum.”

VHV’DE ALÇAKGÖNÜLLÜLÜK VE EMPATİ EL ELE

Şirketin beslendiği son prensibi paylaşan Stahl, alçakgönüllülük ve empatinin gücünü işaret ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Alçakgönüllü olarak, her bir kişinin önemi konusunda mütevazı ve gerçekçi bir görüşe sahip olma özelliğini korumak için çalışıyoruz. VHV kültürünün parçası olmak, gurur ve kibirden uzak şekilde birliğin önemini kavramayı gerektiriyor. Kendini öne çıkarmama erdemi ile yolumuza devam ediyoruz ve bunun için iş yerinde geri bildirime ve yapıcı eleştiriye açık, saygılı davranıyoruz. Her bir paydaşın rolünün ve katkısının farkındayız. Alçakgönüllülük ve empati birbirlerini tamamlayıcı özelliktedir. Her iki özellik de başkalarını dinleme ve kişileri insani düzeyde önemseme arzusuna işaret eder. Kazanmanın sırlarından biri bu özellikler sayesinde oluşan sadakat. Hem çalışanlarımızda hem de müşterilerimizde sadakat geliştirmek için çabalıyoruz.”

‘HEDEFLERİMİZİ DAHA DA YUKARILARA TAŞIYORUZ’

Konuşmasının sonunda VHV Reasürans’ın Türkiye sigorta piyasasında geldiği noktayı anlatan Stahl, “Şirketimiz on yıl gibi kısa bir zamanda Türkiye’de önemli başarılara imza attı ve kendine haklı bir yer edindi. Bunun en güzel göstergesi ise hemen hemen tüm paydaşlarımızın burada bizimle birlikte onuncu yılımızı kutlaması. VHV Reasürans olarak hedeflerimizi her geçen sene daha yukarılara taşıyoruz. Türkiye’yi merkez ülke olarak konumlandırarak buradan bölge ülkelerden risk kabullerine başlamanın meyvelerini toplamaya başladık. Yeni ve önemli işlere imza atıyoruz” dedi.