Erdoğan Sergici aramızdan ayrıldı

Sigorta sektörünün duayen isimlerinden, eski yazarımız Erdoğan Sergici bu sabaha karşı, 87 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Sergici’nin cenazesi yarın (18 Kasım) Erenköy Zihni Paşa Camiinde kılınacak öğle namazından sonra Bakırköy Mezarlığında toprağa verilecek.

1935 yılında Mersin Anamur’da doğan Sergici, Pertevniyal Lisesi ve İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nden mezun oldu. Sigortacılığa öğrenciliği sırasında Anadolu Sigorta’da başladı. Askerlik görevinden sonra Güven Sigorta’ya girdi. Ticaret Bakanlığı’nın sigorta kursunda birinci olarak Almanya’ya Münchener Rück şirketinin bursuyla staja gönderildi.



Staj sonrası fen müdürü olarak Anadolu Sigorta’da çalışmaya başlayan Sergici, 1974’te Genel Sigorta fen müşavirliğine atandı. Aynı zamanda Halk Reasürans’ın murahhas üyesi ve genel müdürlüğünü yaptı. 1984 yılında emekli olan Sergici, merkezi Lüksemburg’da bulunan Takafol şirketinin kurucu genel müdürü ve murahhas üyesi olarak görev yaptı. Sergici 1991 yılında Türkiye’ye dönerek Türk Nippon Sigorta’nın kurucu genel müdürü oldu.

1995 yılında kendi danışmanlık şirketini kurdu. 1997’de İsviçre Hayat Sigorta Genel Müdürlüğüne getirildi; 2000 yılında ise aynı şirkette murahhas üye oldu.

1970’lerin ikinci yarısından itibaren Sigorta Dünyası’nda yazmaya başlayan Sergici, dergimizde uzun yıllar sürdürdüğü yazarlık yaşamında sigortacılıkla ilgili çok sayıda makale kaleme aldı.

Erdoğan Sergici’nin, “Sigorta ve Pazarlama” adlı bir kitabı bulunuyor.