BMS Türkiye’ye yeni genel müdür yardımcısı

Sigorta ve reasürans alanındaki karmaşık riskleri dijital tabanlı çözümlerle yöneten BMS Türkiye’ye katılan son isim Yasemin Altunbaş Otluoğlu oldu.

Lisans derecesini Sabancı Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde tamamlayan Otluoğlu, London School of Economics’te Risk Yönetimi üzerine master yaptı. Kariyerine 2004 yılında Sabancı Holding Risk Yönetimi departmanında başlayan Yasemin Altunbaş Otluoğlu, 2006-2009 yılları arasında Deutsche Bank Londra ve New York ofislerinde yatırım bankacılığı alanında çalıştı.

2009 yılında HSBC Türkiye’de Kurumsal Krediler ve Pazarlama departmanlarında yönetici olarak görev alan Otluoğlu, 2013-2017 yılları arasında Odeabank Kurumsal Pazarlama bölümünde Grup Müdürü, 2017-2019 yılları arasında ise Burgan Bank Kurumsal Bankacılıktan sorumlu Bölüm Başkanı olarak görev aldı. 2019 yılında Turkland Bank’ta Bireysel, Ticari ve Kurumsal Pazarlama’dan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldı.



Otluoğlu’nun BMS Türkiye’de göreve başlamasına ilişkin olarak bir açıklama yapan BMS Türkiye CEO’su Kerim Gürkan, “BMS Türkiye olarak sahip olduğumuz bilgi birikimi ve tecrübe ile çok kısa sürede sektörün önemli oyuncularından biri olduk. Büyüme trendimizi yetkin insan kaynaklarını BMS Türkiye’ye kazandırarak kalıcı hale getirmek istiyoruz. Yasemin Altunbaş Otluoğlu’na yeni görevinde başarılar diliyorum.”