Willis Towers Watson’dan jeopolitik risk araştırma programı

Küresel danışmanlık, brokerlik ve çözüm şirketi Willis Towers Watson (WTW), dünya uzmanlarını bir araya getirmek ve artan tehditlere karşı dayanıklılık oluşturmak için yeni bir jeopolitik risk araştırma programı başlattığını duyurdu.

Duyuruya göre, bu üç yıllık program, kuruluşların değişen jeopolitik risk etmenlerine karşı savunmasızlığını test etmek, sigorta açıklarını belirlemek ve dayanıklılığı artırmak için savaş oyunu ve senaryo planlaması uygulayacak.



WTW Araştırma Ağı tarafından koordine edilen ve merkezi Washington’da bulunan American Enterprise Institute (AEI) ve New-York merkezli Asia Society’deki ABD-Çin İlişkileri Merkezi ile ortaklaşa yürütülen programın araştırma hedefi, jeopolitik alandaki en önemli konular olacak.

Proje, ABD ve Çin arasındaki değişen ilişkilerin yanı sıra uluslararası tedarik zinciri, ticaret blokları ve uluslararası kurumlar üzerindeki etkilerini araştıracak.

WTW Küresel Kriz Yönetimi Başkanı Jo Holliday konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Jeopolitik manzara giderek daha karmaşık, nüanslı ve sistemik hale geliyor. Batı dünyasının dikkatinin Ukrayna ve Rusya’ya çevrilmesiyle birlikte, Sri Lanka, Brezilya ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ndeki seçim gerilimleri, diğer bölgelere yayılan artan güvenlik ve siyasi istikrar risklerinin altını çizmeye devam ediyor.Jeopolitik risk, müşterilerimiz için artan bir endişe kaynağı ve bunun gibi derinlemesine araştırma girişimleri, kriz yönetimi ve jeopolitik gerilimlerle ilişkili riskleri anlamalarını sağlıyor.” dedi.

Araştırma programı ayrıca gri bölge saldırganlığının ve siber tehditlerin jeostratejik hedeflere ulaşmak için nasıl giderek daha fazla kullanıldığına ve bunların uluslararası hukuk ve sigorta sözleşmelerinin uygulanmasına yönelik sonuçlarına da bakacak.

WTW ayrıca, iklim kaynaklı göç ve demografik değişiklikler de dahil olmak üzere iklim değişikliğinin siyasi etkilerinin yanı sıra bölgeler arası işbirliği veya çatışmanın itici güçleri olarak kaynak kıtlığı ve iklim kırılganlığını inceleyeceğini kaydetti.