Özgür Yılmaz: Allianz’ın muafiyet adımı sektöre örnek olmalı

Özgür Yılmaz, acentelerine maddi destek paketiyle bir nebzede olsa nefes aldırmaya çalışan Allianz’ın en önemli adımının ev, kasko ve sağlık poliçelerindeki deprem muafiyetini kaldırarak sigortalılarına da maddi olarak ciddi bir destek vermeye başlaması olduğunu söyledi.

İTO Meslek Komitesi Başkanı ve TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Yılmaz, “Allianz’ı örnek davranışından dolayı kutluyor, diğer sigorta şirketlerine de örnek olmasını diliyorum” dedi.

Yılmaz şöyle devam etti: “Allianz, oluşturduğu yardım fonuyla öncelikli olarak etkilenen illere ambulans ve konteyner desteği verip, AFAD’ın afeti koordine etmesine, Kızılay’ın insani yardım sağlamasına, belediyelerin ihtiyaç malzemelerini temin etmelerine, İstanbul Tabip Odası’nın gönüllü sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarını karşılamasına, Ahbap Derneği ve Türk Psikologlar Derneği’nin bölgedeki çalışmalarına destek vermeye başladı. Benzer çalışma Elazığ depreminde de yaşanmış olup hemen hemen tüm sigorta şirketleri deprem muafiyetlerini kaldırmışlardı.

Ancak son yaşanılan ve 10 ili sarsan deprem felaketinde sigorta şirketlerinin bilhassa ev ve kasko poliçelerinde deprem muafiyetini uygulamaya devam ettiklerine üzülerek şahit olmaktayım.

Allianz’ın örnek davranışından dolayı Allianz camiasını kutluyor, diğer sigorta şirketlerini de ev ve kasko poliçelerindeki deprem muafiyetini kaldırmaya davet ediyorum. Sigorta sektöründeki paydaşlarımızla bu dayanışmanın bir parçası olmaya ve sorumluluk üstlenmeye devam edip, yaralarımızı hep birlikte ve bir an önce sarabilmemizi temenni ediyorum.”