Koray Erdoğan: “Sigorta sektörü olarak bugünler için varız”

Ray Sigorta CEO’su Koray Erdoğan, “Yaraları hızlıca sarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ray Sigorta olarak tüm çalışanlarımızın katıldığı ve grubumuzun da desteği ile bir yardım fonu oluşturduk. Deprem bölgesindeki ihtiyaçlara uzun vadeli çözümler yaratmayı amaçlıyoruz” dedi.

Türkiye’nin tarihinde gerçekleşen en büyük deprem felaketlerinden birini yaşadığını belirten eden Ray Sigorta CEO’su Koray Erdoğan, sigorta sektörünün afet yönetimi içinde çok merkezi bir noktada konumlandığını ve büyük bir sorumluluğa sahip olduğunu açıkladı. “Yaraları hızlıca sarmak ve ekonomik sürdürülebilirliğini sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz” diyen Erdoğan, depremin ilk gününden itibaren başlatılan desteklerin sürekliliğinin çok önemli olduğuna dikkat çekti. Erdoğan, “Sigorta sektörü olarak bugünler için varız. Ayrıca tüm ülkeler, kurumlar, markalar, vatandaşlar dört koldan yardımlar yapıyor. Bu yardımların süreklilik göstermesi büyük önem taşıyor. Biz de Ray Sigorta olarak, tüm çalışanlarımızın katıldığı ve grubumuzun da desteği ile bir yardım fonu oluşturduk. Önümüzdeki dönemde, deprem bölgesindeki ihtiyaçlara uzun vadeli çözümler yaratmak için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Deprem travmaları sarmak oldukça zor

Ray Sigorta CEO’su Koray Erdoğan, “Sigorta sektörü yaşanabilecek afet durumlarına yönelik ortaya çıkacak zararın ve kaybın ne kadar olabileceğini, diğer sektörlere göre çok daha detaylı öngörebiliyor. İşimiz her ne kadar riskleri analiz etmek ve meydana gelebilecek zararları önlemek için bir güvence sağlamak olsa da deprem gerçeğinin travmalarını sarmak oldukça zor. Sigortacılık, rakamlardan ibaret gibi görülebilir ama bir anlamda da zor anlardaki yardımlaşmadır. Depremin verdiği hasarı geri almak ve kaybettiğimiz sevdiklerimizi geri getirmek ne yazık ki imkânsız. Bu zor zamanlarda Ray Sigorta ekibi olarak ihtiyacı olanın anında yanında yer almak, zor günlerinde yaraları hızlı şekilde sarmak ve yaslanılacak omuz olmak için buradayız” açıklamasını yaptı.