Allianz Trade, Portekizli COSEC’in tek sahibi oluyor

 

Ticari alacak sigortasında dünyanın önde gelen şirketlerinden Allianz Trade, ticari alacak sigortasında Portekiz lideri COSEC’in tamamına sahip oluyor. Allianz Trade söz konusu şirketteki kalan yüzde 50 hisseyi Banco BPI’dan satın alacağını duyurdu.

Konuya ilişkin sosyal medyada yapılan paylaşımlarda, “COSEC, 1969 yılında kuruldu ve 2007 yılında Allianz Trade ve Banco BPI arasında bir ortak girişim haline geldi. COSEC’in yüzde 50’sine zaten sahip olduğumuz için, işlemin tamamlanmasının ardından Güney Avrupa’daki varlığımızı güçlendirerek şirketin tek sahibi olacağız.” denildi.

Söz konusu işleme yönelik açıklamada bulunan Allianz Trade CEO’su Aylin Somersan Coqui, “COSEC’in hikayesinde yeni bir bölüm başlatmaktan mutluluk duyuyoruz ve Allianz Trade olarak şirkette yüzde 100 hissedar olmaya hazırlanıyoruz. Bugün Portekiz’de alacak sigortasında tartışmasız pazar lideri olan COSEC’in başarı hikayesinde heyecan verici bir adım. Bu stratejik satın alma büyümemizi hızlandırıcak ve Güney Avrupa’daki varlığımızı güçlendirecektir. Allianz Trade olarak herkes adına, tüm COSEC çalışanlarına başarılar ve şirkete sıcak bir karşılama diliyoruz.” dedi.