SEDDK Başkanı Eroğlu: “ZDS ve konut sigortasında bütüncül bir sistem kuracağız”

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) önemli bir çalıştaya imza attı. ‘Zorunlu Deprem Sigortası Yeni Yapı’ adı altında düzenlenen çalıştayda DASK ile ihtiyari konut sigortasında deprem teminatının birlikte ele alınacağı bütüncül bir sistem kurulması masaya yatırıldı.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun (DASK) düzenlediği ‘Zorunlu Deprem Sigortası Yeni Yapı’ çalıştayına katılan Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu önemli mesajlar verdi.

Başkan Eroğlu toplantıda deprem felaketi nedeniyle DASK ile ihtiyari konut sigortasında deprem teminatının birlikte ele alınacağı bütüncül bir sistem kurulmasının önemini dile getirerek, DASK ve SEDDK olarak bu alanda reform niteliğinde konular üzerinde çalışmaya başladıklarını ifade etti.

Başkan Eroğlu ayrıca, bu felaketten sigorta noktasında çok fazla sonuç çıkarma gereğine işaret ederek, SEDDK önderliğinde ve sektör paydaşlarının yer alacağı araştırma komisyonu kurulmasının önemini vurguladı ve “bu yönde adım atacağız” dedi.