BMS Türkiye, depremzede çocukları unutmadı…

BMS Türkiye, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Adıyaman Kifiri İlkokulu öğrencileriyle birlikte kutladı.

BMS Türkiye, Adıyaman Beşikli Köyü Kahta Kifiri İlkokulundaki depremzede çocuklarla birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. BMS Türkiye, Bütün Çocuklar Bizim Derneği ile hazırladıkları yardım paketlerini çocuklara dağıtarak umut olmaya çalıştı.

BMS Türkiye Genel Müdürü Kerim Gürkan “6 Şubat tarihinde maalesef etkisi çok büyük deprem felaketi ile karşı karşıya kaldık. Depremin ardından uzun bir süre geçmiş olmasına rağmen depremzedelerin ihtiyaçları devam etmekte. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda da BMS Türkiye ekibi olarak, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza umut olmak için yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bütün Çocuklar Bizim Derneği’nin yürüttüğü organizasyonda, yardım paketlerimizle bölgedeki çocuklarımıza biraz da olsa destek olabildiysek ne mutlu bize. Bölgeye ve çocuklarımıza maddi desteklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mız kutlu olsun” dedi.

Bütün Çocuklar Bizim Derneği 

Bütün Çocuklar Bizim Derneği (BÇBD) 1 Aralık 2015 tarihinde özellikle okul öncesi ve ilkokul 1. kademe öğrencilerinin eğitimlerine ve günlük yaşamlarına destek olmak ve bu konudaki fırsat eşitsizlikleri ile mücadele etmek amacıyla kuruldu. Başta eğitim olmak üzere birçok konuda özellikle dezavantajlı çocukların elinden tutan BÇBD, kurulduğundan bu yana; eğitim, ekolojik yaşam, sürdürebilir dünya, sanatsal faaliyet ve okuma kültürüne katkı sağlamak gibi birçok konuda nitelikli çalışmaya imza attı. Bu bağlamda geçen sekiz yılda 68 ilde bini aşkın okulda, altı yüz öğretmen ve yüz binden fazla çocuğa ulaşıldı.

Derneğin etkinliklerini sosyal medya kanallarında @bütünçocuklarbizimderneği adı altında ya da https://butuncocuklarbizim.org/ web adresinden izlemek mümkün.