Ageas, Fransa’da hayat ve emeklilik sektöründen çıkıyor

Belçikalı sigorta grubu ve Türkiye sigorta pazarında Sabancı Holding’in ortağı Ageas, Fransız Hayat Sigortası faaliyetleri için satış sözleşmesi imzaladığını duyurdu.

Çalışan temsilcileriyle görüştükten sonra şirket, Fransız hayat sigortası, tasarruf ve emeklilik işinin La Mutuelle Epargne Retraite Prévoyance Carac’a (“Carac”) satışına ilişkin bir anlaşma imzaladı. Carac, Fransa’da tasarruf, koruma ve emeklilik alanında faaliyet gösteren bir ortak şirket. Ageas’ın Fransız Yaşam ve Emeklilik faaliyetleri, Ageas France, Ageas Retraite, Ageas Patrimoine ve Sicavonline’dan oluşuyor.

Şirkete göre, 2022 sonu itibarıyla konsolide çevre, 3,9 milyar euro tutarında UFRS teknik karşılıklarını ve 6,1 milyon euro UFRS net kârını temsil ediyordu. Bu satışın, şirket tarafından 2022 sonu itibariyle pozisyona dayalı olarak Grubun Ödeme Gücü II yaşları üzerinde yüzde 9’luk olumlu bir etkiye sahip olacağı tahmin ediliyor.

İşlem, Grubun likiditesini yaklaşık 185 milyon Euro artıracak. Satışın, Ageas’ın Avrupa portföyünü düzene sokma ve bölgedeki ana pazarlarına odaklanma stratejisiyle uyumlu olduğu belirtildi. İşlem, 2023’ün 3. çeyreğinde kapatılacağı beklentisiyle yasal onaya tabi.