Eroğlu: Sigorta sigortacılara bırakılmayacak kadar ciddi bir iş

Türkiye Sigorta Birliği Genel Kurulunda konuşan Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, sigorta sektörünün Türkiye Cumhuriyeti için stratejik önemde olduğunu söyledi.

6 Şubat depreminden bu yana sigorta sektörü hiç konuşulmadığı kadar çok konuşulduğunun ve beklenen Marmara depreminin ve bu bölgedeki iş ve yerleşim yoğunluğunun sektörün neden stratejik olduğunu gösterdiğini belirten Eroğlu şöyle devam etti: “Farkındalık tavan yaptı. Bizim ajandamızda tek bir konu var: İletişim. Bu farkındalık rüzgarıyla birlikte sigorta bilincini arttırmak için çok çaba sarf etmemiz lazım. Bu rüzgarı kaçırmamalıyız. Sigorta konusu sigortalı, sigortacı ve aracıya bırakılmayacak kadar ciddi bir iş. Bundan sonra biz otorite olarak sahadayız. DASK’ta sigortalının telefon numarası olmaması kabul edilemez. Öğrenilmiş çaresizliği bırakacağız. Deprem sigortaları da atık gerçek teminat verecek. Bankalardan satılan deprem teminatında sıkıntı var. Bunları da çözeceğiz. Sigortalılarımızı asla mağdur etmeyeceğiz. Altı ay sonra deprem unutulacak ama biz unutmayacağız ve unutturmayacağız.”

TSB Genel Kurulu online olarak gerçekleştirildi.

Sigorta şirketleri ve acentelerin trafik sigortası gündeminden sıyrılıp zamanlarını Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu sigortalılık oranını arttırmaya ayırması gerektiğini ifade eden Mehmet Akif Eroğlu şunları söyledi: “Kobilerde sigortalılık oranı yerlerde, teminatlar inanılmaz eksik, bankadan alınan sigortalar kredi teminatlarıyla sınırlı. Sanayicilerde bile sigorta bilinci düşük. Sigorta ciddi bir iştir, bu işi ciddi yapacağız ve ciddi yapanlarla beraber yapıp diğerleriyle vedalaşacağız. Biz ciddiyiz. Dağıtım kanallarını rehabilite etmeliyiz. Onlar bizim en büyük gücümüz ama eğitimden başlayarak birçok eksiklikleri var. “Her işi yaparım abi” dönemi bitmiştir. Motordan sağlığa, oradan da inşaat all risk’e kadar her branşta iş yapmak kabul edilemez. Acentenin eğitimi sigorta şirketine bırakılmayacak kadar ciddi bir iştir. Eğitimi biz yapacağız. Trafik Operasyon Merkezini devreye aldığımızda acenteler artık 1 saat poliçe üretmek için uğraşmayacaklar, 55 dakikayı sigortalılık oranını arttırmak için iletişime ayıracaklar. Bana söz verdiler. Acente ordusunu bu yolda verimli kullanabiliriz. Hedefimiz trafikte serbest tarife ve bundan vazgeçmeyeceğiz. Bu yönde yol haritamız ilerliyor, birinci fazı devre aldık. Sağlıkta da yol haritası açıklamayı planlıyoruz.”