Akkuyu NGS’ye ÖRYM’den sigorta teminatı

SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu ve Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren, Akkuyu nükleer tesisinde gerçekleşen törende sektörü temsil etti.

Özel Riskler Yönetim Merkezi (ÖRYM), Akkuyu NGS’nin nükleer sorumluluk riskleri için sigorta poliçe yapısını oluşturarak, teminat sağladı. Törene SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu ve Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren de katıldı. SEDDK ve Türk Reasürans, sosyal medya hesaplarında açıklamalar yaptı.

SEDDK’dan yapılan açıklamada, “SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren ile birlikte Akkuyu NGS İlk Nükleer Yakıt Getirme törenine katıldı. Türk Reasürans’ın teknik işleticiliğini üstlendiği Özel Riskler Yönetim Merkezince, Türkiye’de ilk defa bir nükleer sorumluluk riskleri için operasyonel etkinliği ve risk yönetimi yapılmak suretiyle Akkuyu NGS’nin sigorta poliçe yapısı oluşturulmuş ve teminat verilmeye başlanmıştır” denildi.

Türk Reasürans ise yaptığı açıklamada, “Global vizyonunu, uzmanlaşmış underwriting tecrübesini, etkin süreç ve risk yönetim hizmetlerini teknik işleticiliğini yaptığı Özel Riskler Yönetim Merkezi’ne sunan Türk Reasürans, 1,5 yıl süren ve ilgili paydaşlarla yapılan teknik, hukuki ve operasyonel çalışmalar sonrasında Akkuyu NGS’nin nükleer sorumluluk riskleri için sigorta poliçe yapısını oluşturarak, Özel Riskler Yönetim Merkezi’nin teminat vermesini sağlamıştır” dedi.