Eksperliğe büyük ilgi. SEGEM’in eksper ön alımına 8 bini aşan başvuru

Sigortacılık Eğitim Merkezi’nin (SEGEM) 2023 Yılı Eksper Ön Alım Başvuruları beklenenden çok ilgi gördü ve 300 kişilik kontenjana 8 bini aşan başvuru oldu. SEGEM’de bu nedenle 24 Haziran 2023 tarihinde Ön Eleme Sınavı düzenleme kararı aldı.
SEGEM’den konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
Başvuru ve Uygulama Kılavuzunun “4.4. Başvuru Esasları” başlıklı bölümünde “İlan edilen il gruplarına, branş bazında yapılacak başvuruların, belirtilen kontenjanlardan fazla olması halinde adaylar ön eleme sınavına alınır.” hususu ifade edilmiştir. Bu çerçevede, başvuru sayısı, belirlenen kontenjanlardan fazla olmayan “Diyarbakır il grubu” kapsamındaki “Hava, Deniz, Demiryolu” branşı hariç, tüm il grupları ve dallarda başvuru yapan adayların 24 Haziran 2023 tarihinde düzenlenecek Ön Eleme Sınavına katılacağı ilan olunur.
Başvuru ve Uygulama Kılavuzunda ifade edildiği üzere, özellikle eğitim düzeyi ve ikametgah ile ilgili, adayların başvuru formunda verdikleri beyanın doğruluğu kurs başvuruları esnasında kontrol edilecektir. Sınav sonuçlarının açıklanmasını takiben Sigorta Eksperliği Kursuna katılmaya hak kazanan tüm adaylardan istenecek evraklar ve teslim yöntemi, www.segem.org.tr adresinde duyurulacaktır. Kursa başvuru sırasında verilecek evraklardan, başvuru için gerekli şartları yerine getirmediği ya da başvuru formu aracılığı ile verdikleri beyanın doğru olmadığı ortaya çıkan adayların, sınav ve eğitim hakkı iptal edilecektir. Bu durumda, bu adayların yerine, yedek adaylardan, ilgili il grubu ve branş bazında yedek sırasına göre, alım yapılacaktır. Evrak incelemesi, kurs başvurusu yapmaya hak kazanan tüm adaylar için yapılacaktır.