SEGEM’den acentelere yönelik önemli eğitim ve sınav…

SEGEM acentelere yönelik “Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesi Eğitimi ve Sınavı” düzenleyecek.

Sigortacılık Eğitim Merkezi’nden(SEGEM)konuya ilişkin yapılan duyuruda, “Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine İlişkin Yükümlülüklere Uyum Programı Hakkında Yönetmelik kapsamında, sigorta acentelerine yönelik düzenlenecek “Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesi E-Eğitimi” ve “E-Sınavı” düzenlenecektir.

Sigorta Acentelerine Yönelik Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesi E-Eğitimi ve E-Sınavı, Türkiye Sigorta Birliği üyesi şirketlerin, kendilerini temsile yetkili olan acenteleri tarafından alınması gereken bir eğitimdir. Söz konusu eğitime başvuru yapılabilmesi için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde bulunan Levha’ya kayıtlı sigorta acentesi yine Levha’ya kayıtlı yetkili ve çalışanı olunması gerekmektedir. Söz konusu eğitimin, yasal yükümlülük gereği, her yıl yenilenmesi gerekmektedir.

Söz konusu e-eğitim ve e-sınavın hizmet bedeli, Türkiye Sigorta Birliği tarafından karşılanmaktadır. Adayların, Başvuru ve Uygulama Kılavuzunda ifade edildiği şekilde herhangi bir ücret yatırmaksızın online başvurularını tamamlamaları gerekmektedir.” denildi.

Başvuru ve Uygulama Kılavuzu için tıklayınız
Online Başvuru Formu için tıklayınız