SEDDK Başkanı Eroğlu: “Sigortayı tabana yaymak için yeni politikalar oluşturacağız”

SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, sigortayı tabana yaymak adına yeni politikalar oluşturulacağını söyledi.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısı’na katıldı. Depremle birlikte sigortanın öneminin bir kez daha anlaşıldığını söyleyen Eroğlu, bu farkındalığı dönemsel olmaktan çıkarıp tabana yaymak adına yeni politikalar oluşturulacağını söyledi.

Sigorta Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulunun faaliyetleri ile ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Eroğlu, “Fanatik bir Trabzonsporlu olarak, Trabzon’da bulunmaktan duyduğum mutluluğu paylaşmak istiyorum. Benim için Trabzon özel bir şehir. Çocukluğumdan beri takip ediyorum. Yeni kurulan bir kurumuz. O dönem sayın bakanımız Berat Albayrak’ın girişimleri ile kuruldu. Sigorta sektörünün sorunlarını çözmeye çalışıyoruz” dedi.

6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinden sektör olarak da çok ders çıkardıklarını anlatan Eroğlu, “Regülatör olarak satılan poliçelerin muhteviyatı konusunda mutlaka karşılıklı mutabakatı öne çıkartan, reel sektörün aldığı poliçenin teminatından emin olduğu, riski tamamladığı, ‘okudum, anladım’ tarzında bir sürece girilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü günün sonunda deprem olduğunda ama bunu vermiştim diye karşılıklı bir mücadele bir kayıp hem sigorta şirketini hem de reel sektörü yoruyor. İnşallah bu yazı çalışarak geçirip bunu çok hızlı şekilde Meclisimiz de çalışmaya başladığında hepsini adım adım uygulamaya alacağız.Biz profesyonellere düşen bu sektörü büyütmek. Sigorta sizin açınızdan en az finansman kadar gerekli bir şey” diye konuştu.

Eroğlu ayrıca Trabzon’daki acentelerle bir araya gelerek talep ve sorunları dinledi.