“100 Sigortacı Kadın Yüz / Yüksek Topuklar” belgeselinin çekimleri başladı…

Cumhuriyetimizin 100. yılında, KASIDER “100 Sigortacı Kadın Yüz / Yüksek Topuklar” isimli Belgeseli, deneyimli gazeteci Tuluhan Tekelioğlu ve ekibi ile çekmeye başladı.

 

Kadın Sigortacılar Derneği’nin (KASIDER) Cumhuriyetin 100.yılına özel planladığı ve belgesel prodüksiyonunu Gazeteci ve Belgeselci Tuluhan Tekelioğlu’nun yaptığı, sponsorluğunu ise Bimtes Şirketi sahibi Cemil Islıkçı’nın sağladığı KASIDER “100 Sigortacı Kadın Yüz / Yüksek Topuklar” isimli Belgeselinin çekimleri başladı.

Belgesel ile ilgili açıklama yapan Başkan Sema Tüfekçiler, şunları söyledi: “Sigortacılık mesleğinin itibarlı, saygın ve sürdürülebilirliğe katkısı sebebiyle ne kadar faydalı bir meslek olduğunu, bizden sonraki nesillere ve özellikle tüm kamuoyuna anlatmak amacıyla böyle bir belgesel çekmeye karar verdik. Deneyimli gazeteci ve belgesel konusunda uzmanlaşmış sevgili Tuluhan Tekelioğlu ve kıymetli ekibiyle birlikte çekimlerimizi 15 gün içinde tamamladık. Belgeselde, sigorta sektöründe uzun yıllar üst düzey yöneticilik yapmış , teknik kadrolarda hizmet etmiş yöneticilerimiz de yer aldı. Hız, güven, teknoloji, iletişim, büyük sayılar, sürdürülebilir ekonomiye katkı, mesleğimizin sosyal fayda yönü, kadınlarımızın endüstrideki yeri gibi birçok önemli detaya yer verilen belgesel, Eylül ayında sigortacılık haftasında KASIDER için ayrılan güne ait YÜKSEK TOPUKLAR / KASIDER zirvesinde ilk defa tüm sektör ile birlikte seyredilecek. Mesleğimizin kıymet ve itibarını tazeleyecek olan bu çalışma, mesleği seçmek isteyenler için güzel bir referans kaynağı olacaktır. “ İyi ki Sigortacıyım “ , ve umarım herkes bir gün hep bir ağızdan ‘İyi ki Sigortalıyız’ diyecektir.”

Belgesel prodüksiyonunu yapan Tuluhan Tekelioğlu; Fransa’da Sipa Press’te gazeteciliğe başladı. 1995-2001 yılları arasında Hürriyet Gazetesi’nde görev aldı. 2001 yılında TV programcılığına adım attı… Kanal D’de Mehmet Ali Birand’la çalıştı, sabah haberlerini hazırladı ve sundu, 2010 yılına kadar farklı TV kanallarında güncel programlar hazırladı ve sundu….

2010 yılında belgesel yönetmenliğine adım attı. “40’ında 40 Kadın” adlı ilk belgeseli Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali, Altın Portakal ve İZTV’de izleyicisiyle buluştu.

2012 yılında 50’sinde Erkek belgeselini çekti. Filim, Antalya Altın Portakal’ın 50. yıldönümü özel filmi olarak gösterildi.

2014 yılında Antalya’da bir hastanede organ bekleyen insanların dramını belgeselleştirdi. “Yeni Hayat” belgeseli, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin açılış filmi olarak gösterildi. “Yeni Hayat” Türkiye’ye 2000 organ bağışçısı kazandırdı.

2015’de Türk basınının içinden geçtiği dönemi, işsiz bırakılan gazeteciler üzerinden anlattığı Persona Non Grata “İstenmeyen Kişi” belgeseli büyük etki yarattı.  Gezi direnişinden sonra sanatçıların uğradığı zulmü anlattığı ÜVEY EVLAT belgeseli (2016), Strasbourg Türk filmleri festivaline seçilen ilk Türk belgeseli oldu…

2017 yılında kadınlara umut ve cesaret vermek üzere çektiği YAPABİLİRSİN adlı belgeseli, Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali ödülünü aldı. YAPABİLİRSİN’in ABD gösterimlerinden elde edilen gelirle, ÇYDD’nin belirlediği 102 kız öğrenciye burs sağlandı, İngiltere gösterimiyle Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na kaynak aktarıldı.

2019’da Türk gençliğine umut vermek amacıyla, 19 Mayıs’ın 100. Yılına ithaf ettiği GÜÇ SENSİN adlı belgeseli çekti. GÜÇ SENSİN, Türkiye’nin farklı coğrafyalarında yaşayan 8 gencin yapabilme gücünün neleri değiştirebileceğini anlatıyor….
2021 yılında üç kuşağa birden dokunmuş, Türkiye’nin Efsaneleri’nden yaşadıkları hayattan ne öğrendiklerine dair, EFSANELER belgeselini hayata geçirdi. Cumhuriyet’in 100. Yılında Alfa kuşağına mikrofonu uzattı. ÇOCUKLAR HEP DOĞRUYU SÖYLER belgeseline imza attı. Bu film Alfa kuşağıyla ilgili yapılan Türkiye’nin ilk belgeselidir.
Tuluhan Tekelioğlu’nun 40’ında 40 Kadın, İstenmeyen Kişi (Persona Non Grata)Üvey Evlat, Yapabilirsin , Güç Sensin adlı kitapları bulunmaktadır. ÇYDD, Uğur Mumcu Araştırmacı gazetecilik ödülü sahibidir.

Belgeselin finansal desteği, Sektörümüze katma değerli bir çok hizmette bulunan firmalarımızdan Bimtes Bilgi İşlem Mak. Tek. Srv. Ve Elek. Lab San Ve Tic A.Ş sahibi , Cemil Islıkçı tarafından sağlanmıştır.

Cemil Islıkçı, 1958 yılında Muğla Fethiye’de doğmuştur. İzmir Atatürk Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Fizik bölümü mezunudur. 1987 yılında kendi şirketi olan “BİMTES BİLGİ İŞLEM MAK. TEK. SRV. VE ELEK. LAB SAN ve TİC A.Ş”yi kurmuştur. Halen şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmekte olan Cemil Islıkçı evli ve iki çocuk babasıdır.

Cemil Islıkçı belgesel sponsorluğu için şunları söyledi: “Teknolojik altyapımız ve deneyimimizle Hasar Restorasyonu, Veri Kurtarma ve Elektronik Destek çözümleri alanında müşterilerimize yüksek standartlarda hizmet sunuyoruz. Hasar Restorasyonu alanında her yıl onlarca vakaya müdahale ediyor, felaketlerden etkilenen sigortalılara sigorta şirketleri aracılığıyla ya da doğrudan hizmet veriyoruz. Şirket olarak doğa ve çevreye karşı sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Tüm restorasyon ve onarım hizmetlerimizi bu doğrultuda; çevreyi en az etkileyecek şekilde tasarlayıp gerçekleştiriyoruz. Kadın konusundaki hassasiyetimiz ise her alanda desteğimizi gerektirmektedir. Bu güzel proje KASIDER tarafından bize getirildiğinde , inanın hiç tereddütsüz kabul ettik. Kadınlar ve mesleğimiz bir arada olunca elimizden gelen bütün desteği vermeyi görevimiz bildik. İnşallah gelecek nesiller bu belgeselden layıkıyla faydalanacaklardır.”