Lemonade’dan dünya rekoru: Yapay zeka ile iki saniyede hasar ödeme

ABD’li InsurTech firması Lemonade, AI ve makine öğrenimini kullanarak bir sigorta talebini iki saniye içinde çözerek bir dünya rekoru kırdı.

Müşteri deneyimlerini iyileştirmek ve iyileştirmek için yapay zeka ve makine öğrenimi teknolojisinden yararlanmasıyla tanınan Lemonade, sigorta talep sürecini düzene sokmak ve tartışmalı bir şekilde devrim yaratmak için en son teknolojiyi geliştirdi. Lemonade, tescilli hasar çözüm sistemi sayesinde gerçek bir sigorta talebini sadece iki saniye içinde çözmeyi başardı, bu daha önce ulaşılamaz olarak görülen bir başarıydı.

Bugün şirket, iddialarının neredeyse yarısını yapay zeka kullanarak yönetiyor. Lemonade’ye göre, iki saniye içinde, Lemonade’nin sohbet robotu olan AI Jim, iddiayı değerlendirdi ve politika koşullarını kontrol etti, ardından düzinelerce dolandırıcılığı önleme algoritması uyguladı ve ardından iddiayı onayladı. Chatbot daha sonra ödeme talimatlarını bankaya göndererek sigortalıya talebin kabul edildiğini bildirdi.

Talep işlemede açıkça “oyunu değiştiren bir atılım” olan bu, Lemonade’nin müşteri odaklılık taahhüdünü açıkça vurguluyor, ancak aynı zamanda teknolojinin sigorta endüstrisinin tüm manzarasını yeniden şekillendirmek zorunda olduğu büyük potansiyeli de ele alıyor.

 

Lemonade’den konuya ilişkin sosyal medya paylaşımında ise şu ifadelere yer verildi:

“İngiltere’den rekor kıran haber: Bugüne kadarki en hızlı iddiamızı iki saniye içinde ödedik!

29 Mayıs’ta Londra’daki bir Lemonade müşterisi, süpermarketteyken bisikletinin çalındığını keşfetti. Bir polis raporu doldurduktan sonra, iddiasını sunmak ve neler olduğuna dair kısa bir video hesabı sağlamak için Lemonade uygulamasını açtı. İşte iddialarımız bot AI Jim’in önümüzdeki iki saniye içinde yaptıkları:

Talebi, müşterinin politikasıyla birlikte değerlendirildi

Düzinelerce dolandırıcılık önleme algoritması gerçekleştirdi

Talebi onayladı ve bankaya ödeme talimatları gönderdi

Müşteriye, taleplerinin kabul edildiğini bildirdi!”