Aveon Global’den depremi unutturmayacak anlamlı proje…

6 Şubat depremi yaralarını sarmaya devam ettiğimiz şu günlerde depremin sosyal ve kültürel etkilerini ortadan kaldırmaya yönelik reel sektörün girişimleri devam ediyor. Sigorta sektörünün genç ve dikkat çeken oyuncularından olan Aveon Global Sigorta da bu yönde bir ilke imza attı.

Aveon Global Sigorta, yayıncılığın deneyimli isimlerinden ve TRT de birçok önemli belgesele imza atan yönetmen Göksel Gülensoy’un yönettiği “Hatay” belgeseline sponsorluk yaparak bir anlamda depremde hayatını kaybedenlere saygı duruşuna tüm çevreleri davet etti. Hatay’da çekimleri yapılan belgesel, orta metrajlı ve farklı çekim teknikleri ve depremzedelerin canlı tanıklığı ile Hatay’ın geçmişine ve bugününe ışık tutan önemli bir arşiv niteliği de taşıyor. Belgeselin gösterimi öncesinde yine Aveon Global Sigorta ev sahipliğinde 15 Haziran tarihinde Trump Gösteri Sanatları Merkezindeki Galası gerçekleştirildi. Gala, sanat, iş ve sigorta sektöründen birçok temsilciyi ağırlarken sanatseverlerinde yoğun katılımına ev sahipliği etti.

Ünlü tiyatro oyuncusu Volkan Severcan’ın güçlü sunumuyla gerçekleşen gecede söz alan yönetmen Göksel Gülensoy, belgeselin sadece tarihi bir ana tanıklık etmek yanında Hatay’ın dününe ve yarınına da ışık tuttuğunu, belgeselde yer alan depremzedelerin tanıklığının gerçekliği karşısında duydukları güçlü acıyı en derinlerinde hissettiklerini belirtti. Bu tarihi anın yüzlerce ve binlerce yıl daha hafızalarda yer etmesine sebep olan yapımcı A.Kerim Bağdaş ve Aveon Global Sigorta ekibine teşekkür eden Gülensoy, son sözleriyle de salonların hem gözyaşı hem de yoğun alkışına teşekkür ederek sözlerine son verdi.

Belgeselin Sanat yönetmenliğini de üstlenen Aveon Global Sigorta Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı A. Kerim Bağdaş, belgesele destek vermelerinin tarihi bir görev olduğunu belirtirken duydukları kıvancı tarif edemediğine değindi. Bağdaş, medya ve sanat yönetmeliği alanında geçmiş deneyimlerinin de tazelenmesine yol açan belgesele emeği geçen başta Gülensoy olmak üzere herkese teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Aveon Global Sigorta Genel Müdürü Kemal Gül ise yaptığı konuşmada, depremin yaralarını madden ve manen sarmada sigorta sektörüne büyük görevler düştüğünü belirtti. Gül, sadece depremden sonra değil öncesinde de önleyici sigortacılığı daha etkin hayata geçirip ve özellikle de DASK Sigortalarına olan ilgiyi sürdürülebilir kılmak için daha fazla çalışmaları gerektiğinin altını çizdi. Belgeselin hafızalara kazınan anları itibariyle belleklerimize de tarihi bir iz bırakacağını belirten Gül, belgeselin yönetmeni Gülensoy ve ekibine de teşekkür ederek sözlerini bitirdi.

Plaket töreni ile devam eden gecede sırasıyla TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Levent Korkut söz alarak plaketlerini aldılar. Korkut, 17 bin sigorta acentesinin bağlı olduğu komitelerinin deprem sonrasında bölgede önemli çalışmalara imza attığına değinerek, yaraların sarılmasında SAİK olarak her türlü politikaya ve girişime destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

Sonrasında sahneye davet edilen Türkiye Sigorta Birliği (TSB)  Başkanı Atilla Benli ise, deprem sonrasında başta TSB olmak üzere devletimizin tüm kurum ve kuruluşları ile bölgede en etkin şekilde olmak ve yaraları sarmak için büyük fedakarlıklar yaptığına değindi. Benli, TSB ve üyesi olan tüm sigorta şirketlerinin gerek TSB çatısı altında ve gerekse de ayrı ayrı şekilde bölgeye maddi destek yanında hasarların hızla ödenmesi konusunda da büyük gayretleri olduğuna değinerek teşekkür etti. Belgeselin üstlendiği misyonun gurur verici olduğunu belirten Benli, bu vesile ile yönetmen Gülensoy başta olmak üzere tüm emek verenlere ve geceyi tarihe iz düşüren Aveon Global Sigorta’ya teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Doğal Afetler Sigorta Kurumu (DASK) Hasar Müdürü Esra Yaman Ergül, sabahın ilk ışıkları ile tüm ekipleriyle koordine olup bölgeye hemen ulaşarak çalışmalarına başlamalarının yanında hasarların tespiti tamamlanmadan hızlıca ödenmesi noktasında ön ödemeleri yapılarak, depremzedelerin bir nebze de olsa rahatlamaları için yanlarında olduklarını ifade etti. Belgeselin tarihe bir not düşmesi açısından çok önem arz ettiğine değinerek, yönetmenimiz Göksel Gülensoy ve yapımcımız Aveon Global Sigorta’ya teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Plaket töreni sonrasında belgesel gösterimine geçilen gecede, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. Hatay belgeseli birçok dijital yayın yapan TV kanallarında izleyicisi ile de buluşmaya hazırlanıyor.